Projekt UDENFOR er startet i Aarhus

Sidste nyt

Herhjemme har vi oplevet en stor stigning i hjemløsheden blandt unge, og derfor har projekt UDENFOR nu startet et projekt i Aarhus, hvor formålet er at hjælpe unge hjemløse, der ikke kan rummes i det etablerede system. Aarhus-projektet samler sig omkring to aktiviteter:

Café UDENFOR
Omdrejningspunktet for den flytbare café er god mad, læring og omsorg for og med de hjemløse. De hjemløse vil tage aktivt del i driften af caféen, der vil blive opstillet forskellige steder i Aarhus og omegn.

Byg UDENFOR
Formålet med byg UDENFOR er, at de hjemløse kan blive medbyggere af små flytbare, midlertidige og energivenlige boliger. Gennem aktiv deltagelse får brugerne ejerskab over husene.

Gennem projekterne Café UDENFOR og Byg UDENFOR er målsætningen, at hjælpe hjemløse gennem fælleskabsskabende aktiviteter og ved at skabe en tillidsrelation, der gør det muligt at støtte og hjælpe med udgangspunkt i den enkeltes problematikker og behov. Målet er, at der i løbet af den tre årige projektperiode skal bygges mellem 15-25 midlertidige huse, og at 40- 60 unge hjemløse vil bidrage aktivt med at drive cafeen.

Vores team i Aarhus udgøres af Helga Lillebæk og Kim Kromann, som begge har stor erfaring fra arbejdet med hjemløse. De vil sammen med hjemløse skabe et kreativt og levende sted med plads til mange forskellige talenter, frivillige og ikke mindst plads til, at de hjemløse selv involveres i arbejdet.

Vi glæder os til, at gøre en forskel og til at samarbejde med alle de gode aktører i Aarhus, som allerede arbejder for at hjælpe hjemløse og nedbringe hjemløsheden.

Samtidig vil vi også invitere frivillige kræfter til at bidrage – så hvis du allerede nu ved at du har lyst til at bidrage i vores Café eller i byggeprojektet, så kontakt enten Helga eller Kim.

Café UDENFOR & Byg UDENFOR
Sylbækvej 34
8230 Åbyhøj

Kim Kromann
Mobil: 25978977
Email: kkr@udenfor.dk

Helga Lillebæk
Mobil: 25974370
Email: hli@udenfor.dk

Faglig ledelse: Gitte Aalbæk
Email: ga@udenfor.dk

Projektet finansieres blandt andet med midler fra Den Europæiske Fond for Bistand til de Socialt Dårligst Stillede (FEAD)

Relaterede nyheder

  • Anything in here will be replaced on browsers that support the canvas element