Arv og testamente
projekt UDENFOR er afhængig af støtte for at vi kan fortsætte vores arbejde for udsatte og hjemløse. En af måderne du kan støtte er ved at testamentere et bestemt beløb eller en procentdel af din formue.
Det koster dig ikke noget at oprette et testamente
Vi har indgået et samarbejde med Legal Desk, som vil hjælpe med at oprette et gratis simpelt testamente eller et legat, hvis du vil støtte vores arbejde. Du kan bruge Legal Desks formular uanset, om du allerede har et testamente eller ej. Det er helt gratis for dig at lave, og du vælger selv, om du vil underskrive det foran notar eller foran vitterlighedsvidner.
Du kan oprette dit legat gratis hos Legal Desk her.
Du kan både støtte projekt UDENFOR og give mere til dine arvinger
projekt UDENFOR betaler ikke afgift af testamentariske gaver. Det betyder, at hele beløbet går til arbejdet med at hjælpe hjemløse og udsatte. Samtidig kan du med den såkaldte 30% løsning sikre, at dine arvinger betaler mindre i arveafgift – samtidig med at du støtter projekt UDENFOR. Du kan læse mere om ordningen her.
ARTIKLER
De fleste danskere er trygge ved hjemløse
Rådet for Socialt Udsatte har også i 2017 bedt meningsmålingsinstituttet Epinion spørge til danskeres holdninger til socialt udsatte. Vi ser nærmere på nogle af de holdninger til hjemløse, som de danskere, der har bidraget til Epinions undersøgelse, har givet udtryk for.
Hvor ens skal vi være?
Det er et dilemma, at mange sociale indsatser tilsyneladende bliver udført ud fra den tankegang, at den socialt udsatte ’skal blive rask’. Medicinsk rationel tænkning er dominerende, og der er en udbredt opfattelse af socialt arbejde som en slags ingeniørkunst. Måske det virker for nogle, men denne medicin duer ikke til dem med de mest komplekse problemer. Læs mere i artiklen her og kig forbi Københavns Hovedbibliotek den 24.4. til en temaaften om normalitet arrangeret af projekt UDENFOR.
besøg projekt UDENFOR på Københavns Hovedbibliotek
Projekt UDENFOR arrangerer tre temaaftener på Københavns Hovedbibliotek, som handler om, hvornår vi føler os indenfor, og hvornår vi føler os udenfor. Vi håber, at aftenerne kan rokke lidt ved vores måde at ordne verden i modsætninger. I dem indenfor og dem udenfor. I normalt og unormalt. I os og de andre.
Fælles om de hjemløse veteraner
De hjemløse veteraner udgør ca. 1% af alle hjemløse i Danmark. Det er et beskedent antal i omegnen af 60-70 personer, men når vi samtidig ved, at der i Danmark er ca. 32.000 veteraner og at ca. 10% af dem, svarende til 3.200 personer, har eller får omfattende problemer efter hjemsendelsen, så kalder disse tal på en særlig bevågenhed.
Fattige børn har udsigt til et voksenliv med fattigdom, sygdom og ensomhed
Forældrene til de fattige børn er kortuddannede, arbejdsløse, syge og bliver hele tiden fattigere som følge af lovstramninger, der blot marginaliserer dem yderligere. Disse forældre har i udtalt grad brug for hjælp. Hjælp til selv at komme på fode og hjælp til at sikre deres børn en tryg, sund og materiel god opvækst, som kan give dem mulighed for en bedre tilværelse end den, forældrene har haft.
Antropologen og gadeplansmedarbejderen - om køn og hjemløshed på kvindernes internationale kampdag
I anledning af kvindernes internationale kampdag, hvor køn og lighed er på dagsordenen verden over, har vi interviewet to medarbejdere i projekt UDENFOR om deres arbejde med kvinder, der kæmper med et liv på gaden.
Omfanget af hjemløshed vokser i Tyskland og England i en grad, hvor synet af hjemløse bliver så almindeligt, at det lader folk urørt. Der er vi ikke i Danmark. Lad os være glade for det. Men man behøver blot at se på tendenserne i arbejdsmarkedspolitikken og velfærdspolitikken for at få næret bekymringen for, at det kan gå den vej.
'...for der var ikke plads til dem i herberget’
Vores gadeplanskollegers daglige: ’Der er ikke plads til dem i herberget’, minder os hver gang om juleevangeliet, men kollegernes beretninger er hverken smukke eller fulde af håb, for de handler om de udenlandske hjemløse, der må tilbringe aftener og nætter på gaden, for nogles vedkommende fordi der ikke er plads til dem i de midlertidige nødherberger, som en række organisationer etablerer i København for den koldeste periode af vinteren.