Projekt UDENFOR får del i hjælpepakke

Sidste nyt

“Sam” får overnatning på hotel med midler fra Folketingets hjælpepakke.

Projekt UDENFOR får del i hjælpepakke

Et enigt Folketing vedtog den 31. marts en aftale om en hjælpepakke på 5,5 millioner kroner til organisationer på hjemløseområdet. Pengene fordeles direkte til ni organisationer, som skal bruge midlerne på at udvide egne tilbud, leje værelser på hoteller eller uddele måltider. projekt UDENFOR har sammen med Hus Forbi fået 500.000 kroner, som organisationerne deler mellem sig.

I projekt UDENFOR bruger vi pengene på ekstra omsorg og skadesreduktion gennem maduddeling, hotelophold og stabilisering. Lige nu er en i forvejen sårbar og udsat gruppe i vores samfund blevet endnu mere udsat, og der skal derfor en ekstra omsorg til.

På ovenstående billede ser I “Sam”, der har brug for ekstra omsorg i denne tid, da han de sidste par måneder har været indlagt til afrusning. Nu er han kommet på hotel takket være den hjælpepakke, der skal sørge for at hjemløse bliver beskyttet under corona-epidemien. projekt UDENFORs målgruppe er hjemløse gadesovere, der ofte mangler et alternativ til gaden.

Tak til Astrid Krag, Regeringen og det enige Folketing. At hjælpepakken blev vedtaget på tværs af det politiske spektrum, tager vi i projekt UDENFOR som en anerkendelse af, hvor vigtigt arbejdet med hjemløshed i Danmark er. Takket være hjælpepakken, kan gadeplansindsatsen styrkes under nedlukningen af Danmark.

Læs historien om Sam på vores Instagram her.

Relaterede nyheder

  • Anything in here will be replaced on browsers that support the canvas element