Advarsel

Sidste nyt

Advarsel – Kontanthjælpsloft og hjemløshed

Nu er det nye kontanthjælpsloft vedtaget af et flertal af politikkerne i Folketinget, og dermed er det også med fuld overlæg besluttet at flere bliver fattige.

De fleste der er hjemløse bliver ikke berørt, men man må forvente, at der vil være et voksende antal personer, der risikerer at blive sat ud af deres bolig. Nogle af dem vil blive hjemløse.

Vil det betyde, at vi kommer til at se flere, der lever og overnatter på gaden? Næppe mange, siger vores erfaring os. I hvert fald ikke i form af et eksploderende antal. De fleste, der bliver ramt vil have et netværk blandt familie og venner, der vil tilbyde midlertidigt husly. Kommunerne vil hjælpe andre.

Men blandt de kontanthjælpsmodtagere, der har flest sociale og psykiske problemer og som derudover lever med et svagt netværk, vil der være nogle, der må ty til herberger for hjemløse.

De fleste vil magte at holde fast i en eller anden boligform en tid, men hvis de økonomiske stramninger fortsætter længe nok vil flere og flere falde gennem netværket. Antallet af hjemløse på herberger og på gaden vil så vokse, så det kan ses og mærkes i løbet af de næste 4 – 5 år.

Et stort antal af fattigdomshjemløse vil blive en realitet.

Relaterede nyheder