Dagens nyhed om at hver 10. skole giver sultne børn gratis mad både glæder og bekymrer.

Sidste nyt

 

Vi glæder os, fordi nogle ansvarlige voksne sørger for, at sultne børn får dækket et af menneskets helt basale behov. Men nyheden vækker også bekymring, da stadig flere borgere hver dag står sultne op og går sultne i seng. Hvis de altså har en seng.

For mange hjemløse oplever tit, at de ikke får mad nok, fordi de ikke har råd til mad. Det dokumenterer Rådet for Socialt Udsatte i rapporten ’Jo mere udsat – jo mere syg’ fra 2014, som bl.a. viser, at op mod 10% af de socialt udsatte én gang om ugen eller sjældent/aldrig får et varmt måltid mad.

I projekt UDENFOR kan vi desværre kun nikke genkendende til denne virkelighed. Den Mobile Café, som hver aften kører ud fra projekt UDENFOR med 50 portioner varm mad til hjemløse, møder mange borgere, for hvem denne portion er dagens eneste måltid. Det er sørgeligt, men sandt.

Det stiller krav til vores dygtige kokke om at proppe så mange vitaminer og proteiner som muligt i gryden, for det ene måltid, den hjemløse får i idag skal dække hele døgnets behov for kost og næring.

Relaterede nyheder

  • Anything in here will be replaced on browsers that support the canvas element