Caminovandringen er godt i gang

gadeplansarbejde ,Sidste nyt

 

Så er gruppen af hjemløse og medarbejdere fra projekt UDENFOR og værestedet Den Sorte Gryde godt i gang med deres vandretur på den spanske pilgrimsrute Caminoen. I går tilbagelagde gruppen turens hårdeste strækning. Nemlig 32 kilometer over to bjergtoppe –  en hård tur, der varede fra syv om morgenen til klokken 20 om aftenen.

”Undervejs nåede vi alle både at grine og græde og forbande vores forældre. Vi var noget slidte, da vi nåede frem. Og vi har sovet ekstra godt i nat,” fortæller gadeplansarbejder Bo Heide-Jochimsen over telefonen fra landsbyen Santa Marino, hvor gruppen holder et kort hvil.
Hver morgen står gruppen op, mens det endnu er mørkt, så de kan få solopgangen med under vandringen. Efter et par timers vandring er der morgenmad.

”Vi går jo i the middle of nowhere, og så stopper vi undervejs og spiser lidt mad. Der nogle af de små landsbyer, der har et lille cafeteria, hvor man kan få lidt stille og roligt spansk mad, for eksempel en sandwich med omelet – og så serverer de solid spansk husmandskost til aftensmad,” fortæller Bo Heide-Jochimsen.

Da dagstemperaturen er omkring 25 grader, skal der drikkes masser af vand under den hårde vandring. Og det bliver der. Samtidig er de fire vandrere efterhånden kommet tæt ind på hinanden under strabadserne.

”Det er fedt at opleve, hvordan vi rejser som et samlet hold. Alle hjælper hinanden, og vi skiftes til at motivere hinanden til at forsætte, når det bliver hårdt,” siger Bo Heide-Jochimsen.

Caminovandringen er finansieret af en fondsdonation, der er møntet på at tage hjemløse ud af deres vante rammer. Du kan læse mere om baggrunden for vandreturen i denne kronik, som blev publiceret i Kristeligt Dagblad ved turens start.

 

Relaterede nyheder

  • Anything in here will be replaced on browsers that support the canvas element