besøg projekt UDENFOR på Københavns Hovedbibliotek

Sidste nyt

Projekt UDENFOR  arrangerer tre temaaftener på Københavns Hovedbibliotek, som handler om, hvornår vi føler os indenfor, og hvornår vi føler os udenfor. Vi håber, at aftenerne kan rokke lidt ved vores måde at ordne verden i modsætninger. I dem indenfor og dem udenfor. I normalt og unormalt. I os og de andre. Vi tror nemlig på, at de andre ikke er de andre. De er os i en anden udgave og under andre livsvilkår.

Under temaerne hjemlighed, normalitet og frihed kommer vi omkring følelser og erfaringer, som vi alle kan genkende – uanset om vi er indenfor eller udenfor. Den første aften leder vi efter svar på spørgsmålet om, hvad der får os til at føle os hjemme – eller hjemløse – i vores samfund i dag.

Med os i panelet har vi en hjemløs mand + kvinden ”A.H.” der har skrevet til bogen Med egne ord – 14 kvinders beretninger om seksuelle overgreb. Desuden deltager Ph.d., Carsten Schjøtt Philipsen, der forsker i hjemlighed og ensomhed i moderne samfund ved RUC, og Preben Brandt, stifter af projekt UDENFOR. Preben har skrevet flere bøger om hjemløshed og om følelsen af at være hjemløs i sit eget liv. Aftenen styres af journalist og forfatter Michael Jeppesen, og vi starter tirsdag den 10. april klokken 17-19.

Den næste temaaften – om normalitet – er planlagt til den 24. april kl. 17-19. Er normalitet noget vi skal stræbe efter, og hvad bestemmer, hvad vi opfatter som ”normalt”? Vi taler om, hvordan vi åbner op for grænserne for normalitet og om, hvad normalitet betyder i vores samfund i dag. Med os har vi en hjemløs mand + en repræsentant fra LGBTIQA+-miljøet. Desuden deltager Nanna Mik-Meyer, der forsker i identitetsprocesser og mødet mellem borger og velfærdsstat, CBS, og Preben Brandt, speciallæge i psykiatri, dr.med. og stifter af projekt UDENFOR.

Den sidste aften kommer til at handle om frihed, og det snakker vi om den 8. maj. Programmet for dagen afsløres snart. Hold øje her på siden eller på Facebook, hvor du også kan tilmelde dig arrangementerne (men du kan også bare dukke op).

Relaterede nyheder