Bo Heide-Jochimsen er blevet repræsentant for Danmark i Feantsa

Sidste nyt

projekt UDENFORs daglige leder Bo Heide-Jochimsen er på en online generalforsamling d. 4. juni blevet udpeget som Danmarks repræsentant i FEANTSA 2020-2022.

FEANTSA er en europæisk sammenslutning af nationale hjemløseorganisationer, som sammen arbejder for at bekæmpe hjemløshed i Europa. Den europæiske NGO har over 130 medlemsorganisationer fra 30 lande og er således en central aktør i forhold til at gå i dialog med og lægge pres på beslutningstagere på nationalt, regionalt og europæisk niveau. FEANTSA udgør samtidig en vigtig platform for vidensdeling, samarbejde og udbredelse af aktuel forskning i hjemløshed på tværs af medlemslandene.

De beskikkede nationale repræsentanter arbejder i FEANTSAs Administrative Råd, hvor Bo Heide-Jochimsen vil bidrage med erfaringer fra mange års gadeplans- og formidlingsarbejde med særligt sårbare, hjemløse gadesovere i Danmark. I det konkrete arbejde vil Bo især have fokus på skæringsfeltet mellem migration og hjemløshed og på de EU-borgere, som rejser mellem de europæiske lande og lever på gaden uden at få den hjælp, de har brug for og ret til – blandt andet på grund af en diskriminerende lovgivning.

I projekt UDENFOR er vi stolte og ydmyge over for den opgave, som Bo er blevet tildelt, og vi ser frem til at følge og støtte op om arbejdet i FEANTSA, hvor han skal repræsentere de danske medlemmer i den fælles europæiske kamp mod hjemløshed.

Bo er dertil valgt til en af de syv poster i FEANTSAs bestyrelse i perioden 2020-2022.

Du kan læse mere om FEANTSA her.

Relaterede nyheder

  • Anything in here will be replaced on browsers that support the canvas element