Bogcafé om socialt udsatte: fra narkomanen til mennesket

Sidste nyt

”Mennesker er ikke glatte kugler, men kantede diamanter,”  sådan lød budskabet fra Henrik “Svale” Andersens, som i anledning af sin og fotografen Martin Lehmanns fotografiske dokumentar ”Svale” gæstede den sidste Bogcafé om socialt udsatte på Blågårdens Bibliotek torsdag aften.

Fotobogen ”Svale” er både en dokumentation af Henrik “Svale” Andersens liv og en skildring af et tilfældigt møde mellem en fotografstuderende og en narkoman, der udvikler sig til et livslangt venskab. Med sit kamera følger Martin Lehmann ”Svale” gennem 10 års op og nedture og det er netop en af bogens væsentligste pointer at pege på menneskelivets mange facetter og vise mennesket bag narkomanen.

Således kredsede aftenens dialog sig også om fortællingerne bag billederne og fortællingen om en professionel relation, der udvikler sig til venskab. Ifølge direktør i projekt UDENFOR, Ninna Hoegh, formåede aftenens to hovedpersoner, at tydeliggøre at det interessant og essentielle ikke er narkomanen på bænken – men alt det, der er inde i ham.

”Mødet med Martin Lehmann og Henrik ”Svale” Andersen bekræfter mig i, at man i mødet med socialt udsatte gerne må være mere end en professionel – man må gerne give noget af sig selv,” siger Ninna Hoegh.

Relaterede nyheder

  • Anything in here will be replaced on browsers that support the canvas element