Bogcafé om socialt udsatte og hjemløse er et hit

Sidste nyt

Projekt UDENFOR’s samarbejde med Blågårdens Bibliotek om anderledes formidling af litteratur om udsathed og hjemløshed er nu allerede halvvejs i vinterens program.

I Bogcaféen d. 6. december havde vi besøg af Charlotte Strandgaard, der læste op af sit værk ” Uden Hjem”.

Charlotte Strandgaard fortalte om tilblivelsen af bogen og den længerevarende research, som havde bragt hende i kontakt med mange udsatte og hjemløse kvinder.

Romanens hovedperson Inger mister sin elskede Mogens efter seks års samliv og ganske kort tid før de skal giftes. Mogens har voksne børn fra et tidligere ægteskab og kommunikationen med dem kører af sporet. Forskellige hændelser og misforståelser fører til, at Inger forlader det fælles hjem, som børnene ønsker at sælge. Hjemløsheden fører hende til et kvindeherberg og med herberget som omdrejningspunkt udfolder romanens handling sig.

Debatten i aftenens Bogcafé havde forståeligt nok et særligt fokus på kvindehjemløshed. Hvorfor er færre kvinder end mænd hjemløse? Hvad er det, der gør, at kvinder tilsyneladende i højere grad end mænd mestrer livskriser og voldsomme hændelser på en måde, som udsætter deres debut som hjemløse? Der var flere spørgsmål end svar i denne Bogcafé, men livlig debat og udveksling af synspunkter og holdninger til hjemløshed og til den midlertidige og stressende tilværelse som beboer på et herberg.

Næste Bogcafé finder sted torsdag d. 3. januar 2013, hvor Preben Brandt vil læse op af sin nyeste bog ” UDENFOR – erindringer fra et liv på kanten”.

Mød desuden Sissel Bergfjord torsdag d. 7 februar med romanen ” Sortedam” samt Martin  Lehmann, der torsdag d. 7 marts præsentere portrætbogen “Svale”.

Relaterede nyheder

  • Anything in here will be replaced on browsers that support the canvas element