Bøvlede ID-regler spænder ben for et potentielt liv væk fra gaden

Sidste nyt

 

Phillip kom i job efter flere år på gaden – nu spænder bøvlede regler imidlertid ben for udbetalingen af hans løn og muligheden for at lægge et langt liv på gaden bag sig.

Muligheder, forandringer – et job – kan for nogle hjemløse være motivation til at ændre på en svær livssituation – for nogle kan det endda være løftestangen væk fra et liv på gaden.  Phillip har efter mange år som gadesover fået sig et job nogle timer om ugen. Han sover og opholder sig fortsat på gaden, men det er tydeligt for projekt UDENFORs gadeplansmedarbejdere at se, at Phillip er blomstret med sit nye job. Modsat den meget indesluttede, som projekt UDENFORs gadeplansmedarbejder mødte for to år siden, nyder Phillip nu både godt af andres selskab og udviser klare tegn på, at han har lyst til at ændre på sin livssituation.

Phillip har kun få ejendele og han har ikke noget legitimation – pas eller Id – papirer. Han er med andre ord helt UDENFOR systemet og har været det lige siden han for mange år siden krydsede den danske grænse.  Og det er denne del, mangel på legitimation – der potentielt spænder ben for de positive forandringer, Phillip måske kunne være klar til i kølvandet på det nye job.

Phillip har således et job, men hans løn skal udbetales til lønkonto, som skal oprettes i en bank – men banken vil imidlertid ikke oprette en lønkonto uden et cpr. nr. Og cpr nummeret kan ikke oprettes uden bevis for, at Phillip er selvførsørgende (har et job/ikke er systemet til last) – men man kan ikke bevise sin indkomst uden en bankkonto, som lønnen kan gå ind på!!

 

Relaterede nyheder

  • Anything in here will be replaced on browsers that support the canvas element