Ensom på gaden

Sidste nyt

Tit og ofte værdiges de ikke et blik, et smil eller en anerkendelse af, at de sidder lige der -faktisk kan det være meget ensomt at være hjemløs på gaden.

Selvom man er omgivet af mennesker dagen og natten lang, så er netværket ofte lille og ensomheden stor, når man er hjemløs og bor på gaden. For ud over at være nærmest usynlig, på trods af den relativt centrale placering i gadebilledet, kan det for mange hjemløse være et stort og uoverkommeligt skridt at opsøge etablerede hjemløsetilbud, såsom herberger, væresteder eller natcaféer. Måske er man sky og undgår helst andre mennesker, måske er man, grundet sin psykiske lidelse, lammet af angst for at krydse broen eller vejen og gå derhen, hvor der findes muligheder for at møde andre mennesker – muligheder for at skabe sig et netværk.

Derfor er det altid en stor succes, når projekt UDENFORs solide relation til den enkelte hjemløse og gode samarbejde med natcaféer, væresteder og herberger bærer frugt og er med til at udvide den enkelte hjemløses netværk; præcis sådan, som vi har oplevet i forbindelse med en lille håndfuld hjemløse indenfor de seneste par måneder.

 

Relaterede nyheder

  • Anything in here will be replaced on browsers that support the canvas element