Ernæringsstuderende dyster om bedste måltid til hjemløse på lørdag i Ørstedsparken

Sidste nyt

På lørdag dyster studerende fra Ernærings- og Sundhedsuddannelsen på Metropol om at tilberede det bedste måltid mad til hjemløse. Konkurrencen, som finder sted i Ørstedsparken i København lørdag d. 7. marts kl. 13:30, er på initiativ af projekt UDENFORs to tidligere Ernærings- og Sundhedsstuderende, Trine Dahl Jensen og Sofie Kongsgaard, fra Professionshøjskolen Metropol og er et led i deres afsluttende bacheloropgave.

 

mad med muligheder 2

I forbindelse med den afsluttende bacheloropgave og arrangementet i Ørstedsparken har Trine Dahl Jensen og Sofie Kongsgaard produceret en lille kortfilm om mad og hjemløshed, som du kan se ved at klikke på billedet

Helt overordnet har Trine Dahl Jensen og Sofie Kongsgaard ønsket at udvikle en række sunde, velsmagende og ernæringsrigtige retter målrettet hjemløse.

Mange hjemløse lider af en eller flere sygdomme og deres immunforsvar er ofte svækket. Livet på gaden er hårdt og mange får ofte kun et enkelt måltid om dagen og det stiller høje krav til det ene måltid. Det har derfor været interessant for os at undersøge, hvilken slags mad, der tilbydes på udvalgte væresteder rundt omkring i København. Og det er på baggrund af den viden, at vi er blevet inspireret til arrangementet og et samarbejde mellem projekt UDENFOR og Ernæring og Sundhedsuddannelsen,” lyder det fra Trine Dahl Jensen.

Arrangementets overordnede formål er at skabe rammerne for, at studerende på Ernæring og Sundhedsuddannelsen kan udvikle sunde, velsmagende og ernæringsrigtige retter til hjemløse. Konkurrencen er derfor anledning til, at de studerende gruppevis udvikler en ret målrettet hjemløse og deres forskellige sundhedsproblematikker. Retterne bedømmes både af de hjemløse og af en fagprofessionel, som vurderer retternes ernæringsmæssige og smagsmæssige kvalitet.

Tanken er, at de hjemløse får en smagsprøve af hver ret. Sammen med retterne får de hjemløse udleveret en stemmeseddel og vi vil herefter opfordre de hjemløse til at stemme på deres favorit ret. Ud fra de hjemløses stemmer – og en fagprofessionels vurdering – kåres en vinder blandt grupperne af studerende,” forklarer Sofie Kongsgaard, som forsikrer, at alle retter efterfølgende bliver samlet i en opskriftbog til inspiration for herberger og væresteder for hjemløse.

 

 

 

 

Relaterede nyheder

  • Anything in here will be replaced on browsers that support the canvas element