Et meningsløst drab på et herberg

Presse ,Sidste nyt

 

For en uge siden blev en medarbejder på et herberg for hjemløse dræbt med en kniv. Sammen med en tilsvarende sag på et bosted fra december sidste år har hændelsen bl.a. ført til spørgsmålstegn ved sikkerheden på socialpædagogiske arbejdspladser.

I en kommentar i Berlingske i dag foreslår dr.med., Preben Brandt, at vi ændrer synsvinkel, så vi undgår kollektivt at lade alle psykisk syge hjemløse betale prisen.

Uddrag fra artiklen:

”Det er dybt tragisk for alle. Også for den alvorligt psykisk syge, socialt udstødte og hjemløse mand, der begik drabet. Og det bliver ikke mindre tragisk af, at det er endnu et drab, som en person med psykisk lidelse har begået på en ansat på et opholdssted, inden for det sidste års tid.

Men det retfærdiggør ikke, at forståelsen af sådan et drab forenkles. Så inden der bliver sat flere alarmer op, knive bliver slebet sløve og overvågningen øges, vil jeg foreslå, at der bliver set på sagen fra en anden vinkel.

Jeg vil påstå, at vi alle, og jeg mener alle, på den ene eller den anden måde har et ansvar for en sådan forfærdelig hændelse, helt reelt eller indirekte afhængig af vores position. Vi vælger hvilken ramme og hvilke ressourcer, der skal afsættes til samfundets forskellige opgaver. Politikerne tager de svære beslutninger, fagfolk skal løse de vanskelige opgaver. Ingen kan sige sig fri.”

 

Relaterede nyheder

  • Anything in here will be replaced on browsers that support the canvas element