Færre sovepladser på natcaféerne sender hjemløse på overnatning i gader og stræder

Sidste nyt

 

Udløb af bevillinger og bruger- og brandsikkerhed tvinger natcaféerne til at mindske udbuddet af sovepladser til de hjemløse. Det betyder, at flere hjemløse er nødsaget til at overnatte på gaden

Alene har natcaféen på Sundholm og natcaféen i Hillerødgade lukket 30 sovepladser ned, hvilket ses i nattens gadebillede. Sådan lyder meldingen fra projekt UDENFORs gadeplansmedarbejdere, som jævnligt går nattevagter i byens rum. På den seneste nattevagt noterede projekt UDENFORs gadeplansmedarbejdere 35 hjemløse gadesovere.

De færre sovepladser skyldes dels, at sommersovepladser erstatter det større antal af vintersovepladser, som ellers i de forløbne vintermåneder har sikret 20 flere hjemløse en seng for natten. Dels har bemanding, bruger- og brandsikkerhedshensyn betydet 10 færre sovepladser i natcaféen i Hillerødgade.

Vel vidende at bemanding, bruger- og brandhensyn skal være forsvarligt i orden og at midlertidige bevillinger udløber og efterlader en ny og ændret situation for den pågældende natcafé, så finder projekt UDENFOR det naturligvis bekymrende, at nu flere mennesker er nødsaget til at sove på gaden. Som altid må løsningen adresseres det politiske niveau, som er nødt til at kombinere lokale, nationale og internationale tiltag i en overordnet løsning.

 

Relaterede nyheder

  • Anything in here will be replaced on browsers that support the canvas element