Flere hjemløse havde ikke fundet vej i seng endnu på projekt UDENFORs årlige nattetælling

Presse ,Sidste nyt

Ikke alle havde fundet i ”seng” endnu, men 14 hjemløse udesovere blev det til, da projekt UDENFOR natten til fredag d. 8. februar var på den årlige nattetælling for at tælle, hvor mange hjemløse gadesovere man kan finde udvalgte steder i København på en tilfældig nat i uge seks.

 

 

bane_smal

Hør her reportagen på P4, der fulgte med noget af vejen, da projekt UDENFORs gadeplansmedarbejder, Bo Heide- Jochimsen, afsøgte Østerbro for hjemløse udesovere i forbindelse med projekt UDENFORs nattetælling.

 

Som bekendt er det også i denne uge, at den fjerde landssækkende hjemløsetælling løber af stablen. En tælling, som betyder, at alle vi, som til daglig beskæftiger os med hjemløse, ugen ud vil være udstyret med personskemaer, så så mange hjemløse i Danmark som muligt registreres og fremgår i det endelige skøn vedrørende hjemløsesituationen i Danmark anno 2013.

Hvor mange af nattens hjemløse gadesovere, der i forvejen er kendt af projekt UDENFOR er endnu ikke opgjort. De af de 14 hjemløse udesovere, der er nye ansigter vil dog supplere projekt UDENFORs indberetning til SFI i forbindelse med SFIs hjemløsetælling.

I sidste hjemløsetælling skønnede SFI, at der i uge seks 2011 sov 426 mennesker på gaden. På denne råkolde vinternat, fra kl. 23:30-02:30, tæller projekt UDENFOR 14 hjemløse udesover på henholdsvis Østerbro, Vesterbro og Christianshavn. Mennesker, som har søgt ly i gaderummets mest anonyme afkroge og som på dette tidspunkt af døgnet drømmer sig langt væk fra vinterens kuldegrader og gaderummets støj. Men mange har tydeligvis ikke fundet vej i ”seng” endnu, eftersom flere hjemløse fortsat bevæger sig rundt i byen med fuld oppakning på ryggen og afsøger byens rum for de mest ”komfortable” sovesteder.

En forladt skurvogn på en byggeplads i indre by vidner endvidere om, at ikke alle hjemløse udesovere er gået til ro endnu. Da gadeplansmedarbejder Per Glad Fuglsbjerg ikke har fået respons på hverken sin spørgen eller banken på, åbner han forsigtigt døren til, hvad der ligner en fuldt opredt ”sovesal”. Syv opredte liggeunderlag med soveposer ligger sirligt i række og udfylder det meste af de få kvadratmeter. Det er tydeligt, at nogen snart vil vende tilbage, da et par levende lys står tændt for at opvarme stedet, bare en smule.

Hjemme på kontoret i Ravnsborggade finder medarbejderne resultaterne af nattens tælling interessant. Og selvom der er bred enighed om, at tallet med stor sandsynlighed ville vokse noget, hvis tællingen havde ligget senere på natten, så hersker der ingen tvivl om, at 14 hjemløse udesover stadig er 14 for mange.

”Var målsætningen i den nationale hjemløsestrategi blevet opfyldt, havde vi ikke fundet en eneste gadesover i nat,” konstaterer souschef og faglig leder i projekt UDENFOR, Bibi Agger. Af denne årsag ser Bibi Agger, og de øvrige medarbejdere i projekt UDENFOR, med spænding frem til SFIs samlede resultat.

Relaterede nyheder

  • Anything in here will be replaced on browsers that support the canvas element