Fra Sverige til gaden i København

Sidste nyt

 

Unge svenskere med misbrug og/eller psykiske lidelser, der havner på gaden i København er ikke en ny gruppe i det Københavnske hjemløsemiljø; dog er gruppen i denne tid massivt til stede på både gader og natherberg, lyder det fra projekt UDENFOR og samarbejdspartnere

 

De kommer i par eller alene, påvirket, plaget af psykiske lidelser og ofte på flugt fra psykiatriske institutioner eller, forlyder det, mildere fængsels- eller bødestraffe. Sådan lyder meldingerne fra projekt UDENFORs gadeplansmedarbejdere og samarbejdspartnere, som jævnligt har kontakt til de mange unge svenskere, der lever på gaden i København og tager ophold på byens natcaféer.

 

Flere af de unge ytrer ikke ønske om at vende retur til Sverige, men har drømme om at arbejde og bosætte sig udenlands. Under deres ophold i København lever de den ene dag af pant fra flasker, mad fra skraldespande og den anden dag af de skillinger, som forbipasserende lader lande i koppen eller de aviser, de får solgt for Hus Forbi.

 

I projekt UDENFOR arbejder gadeplansmedarbejderne for at afhjælpe, at de unge mennesker ikke går til grunde på gaden. projekt UDENFOR hjælper de unge med et telt, en sovepose, et ophold på en campingplads, en kop kaffe eller et måltid mad. Og så tilbyder vi en relation, der skadesreducere opholdet på gaden og sigter mod brobygning til hjemlandet.

 

Relaterede nyheder

  • Anything in here will be replaced on browsers that support the canvas element