Den Mobile Café

mobil_smal

Mandag til fredag og én lørdag om måneden bringer projekt UDENFORs frivillige et måltid mad, en kop kaffe og andet praktisk, såsom tøj og soveposer, ud på gaden til hjemløse i København, som har svært ved at skaffe sig disse basale fornødenheder på anden vis. Dagens måltid tilberedes i projekt UDENFORs eget køkken i Ravnsborggade og køres ud i byen af to frivillige i en specialbygget varevogn. I tilberedningen af måltidet bliver der tænkt godt og grundigt over, at maden – udover at smage godt – er mættende, varieret og indeholder de næringsstoffer kroppen har brug for

Den Mobile Café er ikke kun madudbringning, men også et redskab til at skabe kontakt til hjemløse på gaden. At dele et måltid mad giver en unik mulighed for at lære et andet menneske at kende, og arbejdet i caféen handler i lige så høj grad om at snakke med caféens gæster, udvise omsorg og skabe relationer, som at servere et måltid.

Den Mobile Café fungerer til daglig i tæt relation til projekt UDENFORs opsøgende gadeplansarbejde. Efter endt vagt rapporterer de frivillige altid i den elektroniske dagbog. På den måde er projekt UDENFORs ansatte gadeplansmedarbejder altid opdateret på, om der er brugere, der har et akut behov for en professionel indsats; eller om der er episoder, der skal følges op på, nye hjemløse på gaden eller lignende. Ligeledes kan gadeplansmedarbejderne henvise til et stop på Den Mobile Café’s rute gennem byen, hvis de i det opsøgende arbejde finder en hjemløs, som de mener, kan have godt af et måltid mad samt den kontakt og omsorg, de frivillige kan give.

ProjektUdenfor_previews_LLE__20


Den Mobile Café har Fødevarestyrelsens Økologiske Spisemærke i bronze


  Bliv frivillig

  Vil du høre om mulighederne for at blive frivillig i Den Mobile Café?
  Så kontakt frivilligkoordinator Lise Torp Burmester på ltb@udenfor.dk

  Send mail

  Læs mere

  Vil du læse mere om Den Mobile Café?

  Læs mere

ARTIKLER

Gratis byvandring

Kom med projekt UDENFOR på byvandring om 'Dark Design' og arbejdet for at forbedre forholdene for hjemløse gadesovere den 7. juli i København. Læs hvordan du tilmelder dig HER.

Jubii – alt fungerer perfekt!

I sidste uge modtog projekt UDENFORs Mobile Café en donation fra virksomheden Modul-System HH A/S . Som har indrettet Den Mobile Café så den er toptunet og klar til at levere mad til Københavns hjemløse.

projekt UDENFOR: Julens højtid skal mærkes, også når man er hjemløs

Her til formiddag er omtrent 50 hjemløse samlet omkring Den Mobile Café i Ørstedsparken. På denne friske, regnfyldte og råkolde lørdag i december afholder projekt UDENFOR nemlig den årlige julefest for de mest udsatte af gadens folk.

projekt UDENFOR har igen fået Elite – smiley

De hjemløse kan fortsat trygt sætte tænderne i måltider fra Den Mobile Café. projekt UDENFOR har igen fået Elite-Smiley

Kage for oplæg

To timers oplæg for 7. klasse fra Niels Steensens Gymnasium er veloverstået og kvitteret med kage til Den Mobile Café. Skal din klasse også introduceres for hjemløshed. Kontakt jl@udenfor.dk

Hjemløsedagen løber af stablen på lørdag – i fællesskabets navn

Med et velduftende, hjemmelavet, varmt måltid Chile Con Carne og lune vafler er projekt UDENFOR og Den Mobile Café med, når hjemløsedagen på lørdag– i fælleskabets navn - løber af stablen.

63 hjemløse maver fik i går glæde af krydret lækkerier doneret af Hungry.dk

Hjemløse maver fik i går glæde af krydret lækkerier doneret til Den Mobile Café af Hungry.dk

Et nyt samarbejde mellem projekt UDENFOR og Hungry.dk sikrer mad i Den Mobile Café til de hjemløse på gaden

Alle mennesker spiser for at blive mætte, men vi deltager også i måltidet som en del af en social handling med vores medmennesker.

Stor donation tilfører vigtigt vitamintilskud til de hjemløse i Den Mobile Café

Kaj har på eget initiativ lavet en aftale med REMA 1000 om at hente kasseret frugt og grønt, som han kører ud til køkkener i forskellige sociale organisationer. Fremover vil Kaj derfor, ganske gratis, levere råvarer til projekt UDENFOR hver torsdag.

Kikærtepandekager med con carne er et sikkert hit hos de hjemløse

25 hjemløse og et par professionelle eksperter var mødt op for at vurdere og kåre vinderretten. Alle retter får dog deres helt egen plads i en ny kogebog, der skal tjene til inspiration i madlavningen rundt omkring på herbergerne

projekt UDENFORs Mobile Café indgår samarbejde med Madhuset Smag

Med start fra den 11. februar leverer Madhuset Smag mad til Den Mobile Café

Med den snarlige vinterkulde og sne kan han ikke gå ret meget længere i de sandaler

... en enkelt er iført sandaler med en uldstrømpe under. De varme støvler, vi tilbyder ham, er for små og han fortæller, at han bruger størrelse 48 – en størrelse, der er temmelig vanskelig at få fat i, har han måtte konstatere.

Metropolstuderende pifter ekstra vitaminer i det varme måltid fra Den Mobile Café

Praktik i projekt UDENFORs køkken skal gøre ernæring- og sundhedsstuderende fra Metropol klogere på socialt udsatte og bidrage til at optimere vitaminsammensætningen i måltidet fra Den Mobile Café.

I en ny kronik i Kristeligt Dagblad beskriver vi, hvordan vi i projekt UDENFOR benytter maden i vores sociale arbejde

projekt UDENFORs 17 år blev fejret i Ørstedsparken

projekt UDENFOR er fyldt 17 år og det blev fejret med maner i Ørstedsparken lørdag d. 25. maj - se selv med:-)

Skoleelever tilbereder mad til hjemløse i projekt UDENFOR

De kommer igen og igen. Det er tredje år i træk, at 7. klasses elever fra Bistrup Skole i Birkerød indtager projekt UDENFORs køkken for at tilberede et varmt måltid mad til de hjemløse i Den Mobile Café.

Politikere begejstrede efter køretur i Den Mobile Café

”Jeg er imponeret over den omsorg og det indgående kendskab de frivillige har til hver enkelt hjemløs,” lød det fra socialdemokraternes socialordfører, Maja Panduro, dagen efter hendes tur med rundt i projekt UDENFORs Mobile Café.

projekt UDENFOR:Vigtigt med fokus på udenlandske hjemløse på årets Hjemløsedag

Udenlandske hjemløse er omdrejningspunktet, når Nytorv i København onsdag d. 17 oktober forvandles til en markedsplads, hvor hjemløse, organisationer og andre gæster blender sammen til årets Hjemsløsedag.