Transitprogrammet

Med baggrund i projekt UDENFORs mangeårige erfaring med særligt sårbare hjemløse migranter indgår projekt UDENFOR i et samarbejde med blandt andre Københavns Kommunes hjemløseenhed, Den Sorte Gryde, Sundhedsrummet, regionens opsøgende psykiatriteam, hospitalernes socialsygeplejersker og Kirkens Korshær omkring et ”Transitprogram”. Transitprogrammet er målrettet udenlandske hjemløse som udover hjemløshed har alvorlige sociale problemer kombineret med misbrug /og eller sindslidelse, og som derfor lever særligt udsat på gaden. Programmet har fokus på at yde hjælp til basale fornødenheder samt en forstærket indsats til hjælp omkring hjemrejser.

projekt UDENFOR bidrager til Transitprogrammet med en opsøgende gadeplansindsats samt skadesreducerende tiltag og hjælp til at sikre ”den gode hjemrejse”.

Den gode hjemrejse
I projekt UDENFOR har vi igennem flere år eksperimenteret med metoden ”den gode hjemrejse”. Vi træder til, hvis en af vores hjemløse brugere kommer frem til, at fremtiden kan tegne sig lysere i hans eller hendes hjemland, end den kan her.

Vi yder ikke bare hjælp i forbindelse med selve rejsen, men er til stede med opbakning og støtte i hele processen, fordi det ofte er sværere at komme hjem med sine bristede drømme, end det er at rejse ud, mens man stadig har dem i behold. Forberedelse og god overlevering er vigtig, så man ikke bare overfører de sociale problemer til et andet sted. Du kan læse mere om den gode hjemrejse her.

Transitprogrammet er sparet væk
Københavns kommune besluttede ved budgetforhandlingerne for 2020, at støtten til udenlandske hjemløse i form af transitprogrammet ved årsskiftet skulle bortfalde. Det betyder, at transitprogrammet, som projekt UDENFOR siden 2015 har været en del af, stoppede ved udgangen af 2019. Det vil få store konsekvenser for det kommende år, og vi forudser en stigning af antallet af hjemløse i København.

projekt UDENFOR arbejder på trods af besparingen fortsat med den gode hjemrejse. Gennem vores fortalervirksomhed forsøger vi derudover at få transitprogrammet tilbage på Københavns Kommunes budget.

 

  Læs mere

  Vil du læse mere om vores arbejde med særligt sårbare hjemløse migranter?

  Læs mere

  Læs mere

  Vil du læse mere om Transitprogrammet?

  Læs mere

ARTIKLER

projekt UDENFORs årsberetning 2019

Så er projekt UDENFORs årsberetning ude. Læs historierne om Torben og Marie, beretninger fra gadeplansarbejdet og om vores aktiviteter i 2019.

Coronakrisen: Hvad har det af konsekvenser for gadens folk?

’Gå hjem og bliv inden døre’. Sådan var beskeden, da Mette Frederiksen lukkede Danmark. Men det er ikke alle i vores samfund, der har mulighed for at tage hjem. Her er et kort overblik over nogle af de konsekvenser, vi i projekt UDENFOR ser, at coronakrisen har for hjemløse gadesovere.

Vi er stadig på gaden!

projekt UDENFORs gadeplansmedarbejdere går stadig på gaden, ligesom Den Mobile Café fortsat kører ud med mad til hjemløse gadesovere i København. Vi følger de gældende forholdsregler for at forhindre yderligere Corona-smitte, og vi opfordrer alle til at gøre det samme, så vi passer på samfundets svageste.

Gratis informationsmøde

AFLYST:
Vil du høre mere om projekt UDENFORs arbejde og blive klogere på hjemløshed? Så kom til gratis informationsmøde onsdag d. 6. maj kl. 15 - 17.
Tilmelding nødvendig: Skriv til ksa@udenfor.dk

Projekt UDENFOR får del i hjælpepakke

Et enigt Folketing har vedtaget en aftale om en hjælpepakke til organisationer på hjemløseområdet. projekt UDENFOR har sammen med Hus Forbi fået 500.000 kroner, som organisationerne deler mellem sig.
Læs hvordan vi bruger midlerne her.

Hjælpen til udenlandske hjemløse spares væk

Københavns Kommune har besluttet at spare støtten til udenlandske hjemløse væk i 2020. Vi forudser derfor en stigning af antallet af hjemløse i København det kommende år.

Ny rapport

Projekt UDENFOR har deltaget i "Dignity and Well-Being"; et Erasmus+ projekt med partnere fra syv europæiske lande. Erfaringsudvekslingen er blevet til en rapport, som skal hjælpe og inspirere professionelle i deres arbejde med hjemløse med psykiske problemer. Læs mere og download rapporten her.

Julegaver til gaden

Mange hjemløse får ingen julegaver, og de der er så heldige at få, får kun sjældent en personlig gave, der er købt specielt til dem. Derfor beder vi om julegaveønsker fra gadens folk, og så beder vi om hjælp fra jer til at opfylde ønskerne.
Læs mere og støt indsamlingen her

gaden om natten

I den her optagelse kommer du med ud på projekt UDENFORs nattetælling, og du får et indblik i gaden om natten, som vi tror vil ændre din måde at se byen på – også om dagen. Lyt med her.

Uregistrerede hjemløse migranter i København

Kirkens Korshær har udgivet en lille opsamling af organisationens erfaringer med hjemløse udlændinge. Erfaringsopsamlingen viser blandt andet eksempler på, at hjemløse udlændinge bliver udnyttet af danske arbejdsgivere. Du kan læse mere og downloade rapporten her.

Lad os insistere på trygheden sammen

Hvis bekymringer og utryghed tager magten fra os, så giver vi næring til mistillid og skepsis og vi risikerer at forringe kvaliteten af vores gode liv.

Det mobile socialkontor

projekt UDENFORs ungeprojekt stiller skarpt på systemets manglende tilgængelighed. Vi ruller ud med Det Mobile Socialkontor, tilbyder råd og vejledning, kaffe og så har vi masser af tid til bare at snakke. Oplever du, at kontakten til systemet er en udfordring? Nu kommer systemet til dig – så kom forbi og få en snak.

At skabe tid til relationen

Fem studerende fra AAU har lavet en rapport om projekt Locker Room. Rapporten konkluderer blandt andet, at en del af projektets succes ligger i relationsskabelsen. De fem dygtige studerende fik 12 for opgaven og den kan læses her.

den gode hjemrejse

Som en del af transitprogrammet hjælper projekt UDENFOR migranter med det vi kalder »den gode hjemrejse«. Vi træder til med praktisk hjælp, når de indser, at deres fremtid kan tegne sig lysere for dem i deres hjemland, end den kan her.

projekt UDENFOR valgt som medlem i nyetableret aftagerpanel på Masteruddannelsen i vidensbaseret socialt arbejde ved Aalborg Universitet.

projekt UDENFOR fortsætter praktiksamarbejde med Politiskolen

”Her er et eksempel på, hvordan man må opbevare sine ting, når man lever på gaden,” siger projekt UDENFORs gadeplansmedarbejder. Sådan lød det sidste år i december, da Sune fra politistudiet var i éndags- praktik i projekt UDENFOR. Et vellykket samarbejde mellem Politiskolen og projekt UDENFOR, som fortsætter med fire praktikbesøg - første gang i dag.

Altinget Civilsamfund: projekt UDENFOR kåret til "Årets Frivillige, Digitale Initiativ"

Læs med

projekt UDENFOR vinder prisen: “Årets frivillige, digitale initiativ”

Der var store smil, da faglig leder Bibi Agger og gadeplansmedarbejder Tabita Nyberg Petersen i går modtog blomster fra Socialminister Karen Ellemann i forbindelse med, at projekt UDENFOR blev udråbt som Årets Frivillige, Digitale Initiativ af Digitaliseringstyrelsen.

projekt UDENFOR fælder juletræer med gadens hjemløse

projekt UDENFORs gadeplansmedarbejdere tager i skoven med en håndfuld hjemløse brugere og fælder juletræer.

IT-projektet nomineret til årets frivillige digitale initiativ

projekt UDENFORs IT-projekt er blandt de nominerede til årets frivillige digitale initiativ

Kom til infomøde d. 2. december

projekt UDENFOR udbyder en række informationsmøder af et par timers varighed, som alle er velkomne til at deltage i. Møderne er gratis og afholdes både af gadeplansmedarbejderne og de øvrige medarbejdere i projekt UDENFOR.

Stor efterspørgsel på projekt UDENFORs formidlings- og undervisningstilbud

Med 8 oplæg og foredrag er oktober måned en af de travlestes måneder i forbindelse med projekt UDENFORs formidlings- og undervisningsvirksomhed. projekt UDENFORs viden og kompetencer bliver efterspurgt af en bred målgruppe fra hele landet lige fra...

Alle mennesker spiser for at blive mætte, men vi deltager også i måltidet som en del af en social handling med vores medmennesker.

Politiet kører hetz mod udenlandske hjemløse, lyder det fra blandt andre projekt UDENFOR på b.dk

Læs med

Fra Sverige til gaden i København

Unge svenskere med misbrug og/eller psykiske lidelser, der havner på gaden i København er ikke en ny gruppe i det Københavnske hjemløsemiljø; dog er gruppen i denne tid massivt til stede på både gader og natherberg, lyder det fra projekt UDENFOR og samarbejdspartnere