hjemløse der opholder sig på stationerne har brug for hjælp

Sidste nyt

Tidligere på måneden kunne  TV 2 Lorry og DR fortælle, at DSB siden oktober har haft indsat et privat vagtværn til at jage tiggere og hjemløse væk fra stationerne. Baggrunden er ifølge DSB, at et stigende antal kunder og medarbejdere har klaget over tilstedeværelsen af disse borgere. Med indsættelse af vagtværn ønsker DSB at skabe tryghed for togpassagererne.

Her er desværre ikke tale om et nyt fænomen. I vinteren 2015 kontaktede en ansat i G4S projekt UDENFOR og fortalte om sin bekymring for de hjemløse, som han skulle fjerne fra stationerne om natten. Vi rettede straks henvendelse til vagtselskabet G4S og tilbød at fortælle om forholdene for de hjemløse, der ligger på stationerne om aftenen og natten. Vi tilbød også at fortælle om projekt UDENFORs muligheder for at hjælpe og træde til, når vagtselskabet møder hjemløse på stationerne. Vi hørte aldrig fra G4S. Heller ikke, da vi rykkede for svar.

Projekt UDENFOR har i flere år kendt til hjemløse, der opholder sig på stationerne. Vore gadeplansmedarbejdere har på deres opsøgende aften- og nattevagter særlig opmærksomhed på hjemløse, der overnatter på udsatte og uhensigtsmæssige steder. Hensynet til deres helbred og sikkerhed gør, at de så vidt muligt bør hjælpes til at overnatte indendørs. Nogle hjemløse kan vi af forskellige grunde ikke motivere til at komme indendørs. Dem søger vi at hjælpe med skadesreducerende foranstaltninger som fx en sovepose og et liggeunderlag, tørt tøj og mad m.m.

Tilværelsen som hjemløs er ødelæggende og dødeligheden er høj. Fra undersøgelser ved vi, at hjemløse typisk dør 20 år før borgere, som har en bolig. Det er en gruppe, som i høj grad kalder på en professionel og medmenneskelig indsats. Heldigvis får vi mange henvendelser fra private borgere, der lægger mærke til hjemløse, som sover på uhensigtsmæssige steder. De henvendelser sætter vi stor pris på og dem reagerer vi på så hurtigt, vi kan – og det vil vi også gøre, hvis DSB eller vagtselskaberne henvender sig.

Relaterede nyheder

  • Anything in here will be replaced on browsers that support the canvas element