Hjemløse der slår lejr i byens rum får hjælp – i San Francisco!

Sidste nyt

 

Der er med et forsigtigt skøn 7.000 – 10.000 hjemløse i San Francisco i Californien. I Danmark viser den seneste hjemløsetælling fra 2013, at der er omkring 1580 hjemløse i Hovedstadsområdet. Den seneste debat om hjemløse, der slår lejr i byens rum kender man også til i San Francisco, men her forsøger man at tackle problemstillingen med den mest innovative tilgang, som hidtil er set i USA. 

I marts i år åbnede The Navigation Center, som vil hjælpe hjemløse, der bor i lejre i og omkring storbyen. Den nye måde at hjælpe på indebærer, at man springer alle mellemregninger over og simpelthen flytter lejrene indendørs i et nedlagt gymnasium, der er blevet indrettet til formålet. Grupper af hjemløse, hunde, kærestepar, telte og hvad der ellers hører til, rykker nu indendørs i den mest eksperimenterende hjemløseindsats nogensinde.

The Navigation Center har åbent 24 timer i døgnet og kan huse 75 hjemløse ad gangen. Der vil være 8 medarbejdere ansat døgnet rundet og målet er at kunne udsluse brugerne til egen og permanent bolig inden for 10 dage. Centret råder bl.a. over sovesale, vaskeri, rådgivningsrum, hundeområde og lager.

En anonym donation på 2 millioner $ har muliggjort pilotprojektet som forventes at have en varighed af 8-18 måneder.

Vi håber, at man i København kunne lade sig inspirere til at iværksætte et lignende eksperiment? Så ville vi kunne forbeholde parker og grønne områder til afslapning og rekreative aktiviteter for os alle, samtidig med at vi kunne tilbyde de hjemløse en værdig og målrettet start på en bedre tilværelse.

læs mere om eksperimentet i San Francisco: http://www.sfgate.com/bayarea/article/S-F-plans-to-move-entire-homeless-encampments-6117833.php

Relaterede nyheder

  • Anything in here will be replaced on browsers that support the canvas element