Hjemløse udstiller fotos på Bremen Teater

Torsdag d. 30. april inviterer projekt UDENFOR og Os Imellem til fernisering og debatarrangement med titlen ”Gaden som hjem – om byrummet for hjemløse”.

Arrangementet byder indenfor på Bremen Teater til fotoudstillingen ”UDENFOR”, skabt af fire hjemløse, som med digitalkameraer har dokumenteret deres hverdag i byens gader. Under ferniseringen vil projekt UDENFOR og Arkitektgruppen SPEKTRUM fortælle om, og debattere, erfaringer omkring byrummets rammer, muligheder og udfordringer for hjemløse og omkring udformningen af byområder med fokus på borgerinvolvering og mangfoldighed.
Projekt UDENFOR’s Mobile Café – et initiativ som for mange hjemløse er en væsentlig del af hverdagslivet i byrummet, kigger forbi og serverer aftenens måltid.

Projekt UDENFOR, som har stået for kontakten til arrangementets hjemløse fotografer, har igennem mange år arbejdet med at bringe kunst og kultur ind i aktiviteter omkring samfundets allermest udsatte grupper og organisationen samarbejder jævnligt med aktører på den kulturelle arena. Samarbejdet med Os Imellem fra Bremen Teater er projekt UDENFOR’s sidste nye skud på stammen i forhold til at sætte hjemløshed på den socialpolitiske dagsorden på alternative måder.

”Som vi ser det, rummer kreativ og kunstnerisk udfoldelse en række potentialer for de hjemløse såvel som for samfundets forståelse af, hvad det vil sige at være udsat. Potentialer, der desværre sjældent kommer til udfoldelse indenfor dagens danske socialsystem, hvor effektivisering, økonomi og målbarhed er i højsædet” siger Bibi Agger som er souschef i projekt UDENFOR.

Arrangementet, som løber af stablen d. 30. april kl. 17 – 21 på Bremen Teater i Nyropsgade, er gratis og åbent for alle.

Læs foromtaler på Politiken.dk og i Lokalavisen Vesterbro

 

 

Relaterede nyheder

  • Anything in here will be replaced on browsers that support the canvas element