Tilfredshed efter møde om udenlandske hjemløse med Karen Hækkerup

Sidste nyt

projekt UDENFOR og de øvrige organisationer, der i dag var indbudt til møde med med social- og integrationsministeren, er positive efter dagens møde. De udenlandske hjemløse stod på dagsordenen.

– Vi er glade for, at social- og integrationsminister Karen Hækkerup har indledt dialogen og at hun ønsker at fortsætte den, siger Helle Christiansen, korshærschef i Kirkens Korshær på vegne af de fire organisationer.

Social- og integrationsminister Karen Hækkerup havde fredag indbudt de fire organisationer Missionen blandt Hjemløse, Kirkens Korshær, projekt UDENFOR og Hovedstadens Røde Kors til møde i ministeriet på baggrund af den manglende hjælp til udenlandske hjemløse i Danmark.

– Vi har nu forelagt ministeren problematikken omkring de udenlandske hjemløse, som vi ser den i vores arbejde. Karen Hækkerup var åben for at få mere viden på området, og det bidrager vi gerne til. Der er bred enighed om, at gruppen af udenlandske hjemløse er meget blandet, og det skal drøftelserne og løsningerne naturligvis afspejle. Vi ønsker mere langsigtede løsninger udover den nødovernatning, som gives til en del af de udenlandske hjemløse i Danmark i nogle af de koldeste måneder.

–  Vi er tilfredse med, at vi har fået lovning på, der kommer af afklaring af, hvad der er det aktuelle lovgrundlag samt praktiske udmøntning i forhold til denne gruppe menneskers ophold i Danmark. Desuden ser vi i organisationerne frem til en fortsat dialog med ministeren i forhold til at problematikken omkring de hjemløse EU-borgere bliver sat på dagsordenen under det danske formandskab, afslutter Helle Christiansen på vegne af de fire organisationer.

 

Relaterede nyheder

  • Anything in here will be replaced on browsers that support the canvas element