Interesse, ihærdighed og vedholdenhed er vejen til kontakt med de hjemløse

gadeplansarbejde ,Sidste nyt

 

Han er helt lukket. Svarer kun ganske kort eller går sin vej. Men gadeplansmedarbejderen bliver ved, for hun ved, at når han afviser hendes forsøg på kontakt, så er det fordi, han oprigtig har brug for den.

Gennem måneder opsøger gadeplansmedarbejderen jævnligt den unge hjemløse på samme sted – hans faste opholdssted i kantinen på universitet. Altid uden egentlig respons på den kontakt, som hun gentagne gange forsøger at etablere med initiativer til samtale. For det meste er han helt lukket, opslugt af sin Nintendo og svarer kun ganske kort eller går sin vej. Men gadeplansmedarbejderen er ihærdig. Hun bliver ved, for hun ved, at når han afviser hendes forsøg på kontakt, så er det fordi, han netop må have brug for den.

Med tiden – ikke fra den ene dag til den anden – udvikles samtalen. Nu går han ikke sin vej, når hun spørger ham om noget, nu svarer han i fulde sætninger fremfor ja/nej og nik hovedet. Han tager sågar imod den medbragte smurte bolle, som gadeplansmedarbejderen tilbyder ham. Særligt godt går det, når de kommunikerer med papir og blyant. ”Kom lad os mødes nede ved søen i morgen og fodre ænderne. Jeg medbringer brød. Kl. 12:00,” skriver gadeplansmedarbejderen og dukker spændt op næste dag.

Kl. 12:00 er han endnu ikke kommet. Hun tror ikke rigtig på det. Men kl. 12:30 dukker han op og de fodrer ænderne sammen – mest i stilhed. Men han dukkede op –  efter fem måneders vedholdenhed og gentagne ihærdige forsøg på kontakt.

Steder og begivenheder i denne historie er anonymiseret for at beskytte projekt UDENFORs hjemløse brugere.

 

Relaterede nyheder

  • Anything in here will be replaced on browsers that support the canvas element