Mange gadesovere trods nødherberg

Sidste nyt

Hele 31 udesovende hjemløse stødte projekt UDENFORs medarbejdere på, da de en nat i slutningen af marts gennemførte en mini-optælling af gadesovere i København.

Det er anden gang at projekt UDENFOR laver en hjemløsetælling på egen hånd. Sidste gang var i september 2011, hvor der blev fundet 38 gadesovere.

Men selv om den seneste tælling ”kun” viste 31 gadesovere, vurderer gadeplansmedarbejder Bo Heide-Jochimsen tallet som værende højt.

– Sidst vi gennemførte en tælling, var i september måned, altså inden nødherbergerne åbnede og dermed gav også de udenlandske hjemløse mulighed for at sove indendørs. Under denne tælling var disse nødherberg faktisk stadig åbne, så vi taler altså om 31 gadesovere på trods af nødpladserne på de privatorganiserede herberg for udlændinge.

Gadesoverne er de svageste hjemløse

Under tællingen blev de sovende hjemløse selvfølgelig ikke vækket, men ud fra kendskabet til brugerne på gaden, vurderer gadeplansmedarbejder Bo Heide-Jochimsen at langt de fleste af de 31 fundne var udlændinge – primært fra østeuropa.

– Det er de allersvageste, som stadig sover ude, da det er de stærkeste hjemløse, som bruger nødherbergerne. Det understreger, at vi for de svageste bliver nødt til at lave nogle langsigtede strategier. Det er ikke nok at tilbyde et liggeunderlag og et kirkegulv i årets koldeste måneder, pointer han, med henvisning til de årlige nødherbergspuljer fra Socialministeriet, som kan søges til oprettelse af interimistiske nødherberg.

Seneste hjemløsetælling fra SFI i februar 2011 viste, at der i løbet af uge 6 var 426 hjemløse, som havde sovet ude i løbet af ugen – årstiden til trods.

 

 

 

    SÅDAN GJORDE VI

    Natten mellem d. 22. og 23. marts 2012 afsøgte medarbejdere fra projekt UDENFOR i fire teams udvalgte områder af København for hjemløse. De fire teams gik i 3 timer i tidsrummet 01.00 til 04.00.

    Samlet stødte vi på 31 hjemløse, som sov ude, heraf 28 mænd og tre kvinder.

Relaterede nyheder

  • Anything in here will be replaced on browsers that support the canvas element