Manglende tænder forstærker hjemløses udsattes position

Sidste nyt

Det er svært at tygge, ikke rart at smile og når man snakker, er det ofte med en forsigtig hånd for munden. Manglende tænder og dårlig tandstatus er et udbredt problem blandt hjemløse og det forstærker hjemløses, i forvejen, udsatte position.

 

Der går nærmest ikke en dag, hvor projekt UDENFORs gadeplansmedarbejdere ikke bliver spurgt om, om det er muligt at få genskabt de mange manglende tænder i munden. En problemstilling, som for mange hjemløse virker både hæmmende og socialt ekskluderende og som udgiftsmæssigt er en umulighed at få bugt med.

 

Det er i dag muligt for socialt udsatte og hjemløse at søge økonomisk tilskud til tandlægehjælp og få dækket akut tandbehandling, som desværre ofte indebærer det modsatte af at få flere tænder i munden. Tænderne bliver således oftere revet, men ikke erstattet, da kosmetiske hensyn sjældent indgår i definitionen af akut tandbehandling.

 

    20 tænder tilbage..

    0,5 procent af befolkningen generelt, i alderen 15-34, år har mindre end 20 tænder tilbage i munden, mens 20 procent af undersøgte socialt udsatte i alderen 15-34 år har mindre en 20 tænder tilbage

Relaterede nyheder

  • Anything in here will be replaced on browsers that support the canvas element