Med den snarlige vinterkulde og sne kan han ikke gå ret meget længere i de sandaler

Den mobile cafe ,Sidste nyt

 

Mange er kolde og gennemblødt af regnen. Nogle er godt beskyttet under deres vinterstøvler og overtræksbukser, men flere er blot iklædt cowboybukser og kondisko – en enkelt er iført sandaler med en uldstrømpe under. De varme støvler, vi tilbyder ham, er for små og han fortæller, at han bruger størrelse 48 – en størrelse, der er temmelig vanskelig at få fat i, har han måtte konstatere. De frivillige noterer sig, at de må gøre gadeplansmedarbejderne opmærksomme på manden i sandaler. Med den snarlige vinterkulde og sne kan han ikke gå ret meget længere i de sandaler. Tennissokker, soveposer og lange underbukser, bliver også efterspurt til lageret i Den Mobile Café.

mobil_smal

 

Der møder cirka en håndfuld hjemløse op på næsten hvert stop på denne kolde, regnfulde og blæsende aften i januar. Pænt stiller de sig op i køen og venter på, at turen kommer til dem. Menuen står på spicy lam med kartofler og for de flestes vedkommende indtages den hurtigt og stående. En enkelt mand forsøger sig med at sidde på sin taske, men balancen og alkoholen vælter ham omkuld indtil flere gange og han opgiver først, da den fyldte tallerken mad spreder sig på jorden omkring ham… Han er stille – nikker ja til en ny portion mad – men undgår helst helt at gå i dialog med de frivillige, som gerne vil hjælpe ham hen på en natcafé eller en varmestue.

I den varme bil – på vej fra det ene stop til det andet- leder snakken mellem de frivillige naturligt hen på den bekymring, man ikke undgår at have som medmenneske. Det er et stort dilemma gerne at ville hjælpe folk, som er i en barsk situation, når de ikke umiddelbart tager imod den hjælp, man lige i øjeblikket tilbyder dem. Referatet fra aftenens tur gør både gadeplansmedarbejderne og morgendagens frivillige opmærksomme på, at der på aftenens tur var to hjemløse, som projekt UDENFOR skal være særligt opmærksomme på.

 

 

  Uddrag fra aftenens referat i  frivilligdagbogen:

”7 personer ved Jarmers plads.  bl.a en polsk ung mand, som ikke var helt frisk. Han fik lidt mad men så ikke frisk ud og ville ikke hjælpes til at finde et sted at sove inde. Han var meget glad for maden og at vi spurgte til ham. Til sidst havde vi maget mad tilbage og kørte det til Cafe Clara, som blav meget glade for maden. Mangler i bilen: Tøj (herretøj), soveposer, tenninssokker, regntøj og varmt undertøj. Der mangler boullion i bilen. Regnfulde hilsner fra Rikke, Carlos og Anne-sofie”

 

Relaterede nyheder

  • Anything in here will be replaced on browsers that support the canvas element