Metropolstuderende pifter ekstra vitaminer i det varme måltid fra Den Mobile Café

Den mobile cafe ,Sidste nyt

 

Praktik i projekt UDENFORs køkken skal gøre ernæring- og sundhedsstuderende fra Metropol klogere på socialt udsatte og bidrage til at optimere vitaminsammensætningen i måltidet fra Den Mobile Café.

”Jeg vil gerne vide noget om de specifikke sundhedsproblematikker, som gruppen af socialt udsatte kan have,” lyder det fra Trine Dahl Jensen, som sammen med sin studiekammerat Sofie Louise Skaaning Kongsgaard, skal være i praktik i projekt UDENFORs køkken i ti uger.

De studerende har selv valgt at tage kontakt til projekt UDENFOR for at undersøge muligheden for netop at komme i praktik her, da de deler et bankende hjerte for at gøre en forskel for de mest udsatte på gaden.

”Jeg ønsker et større kendskab til arbejdet med hjemløse og et bedre indblik i målgruppen i sig selv. Med denne her praktik håber jeg derfor at få et indblik i, hvordan jeg med min uddannelse kan gøre en forskel for mennesker, der lever på gaden,” siger Sofie Louise Skaaning Kongsgaard.

Alene, og i et samarbejde med projekt UDENFORs faste kok, skal de studerende tilberede dagens måltid til de hjemløse.  De studerendes mål er at tænke ud af boksen og være kreativ i tilberedningen af den varme ret til Den Mobile Café. Noget, de studerende allerede så småt har taget hul på.

”Indtil videre har vi forsøgt os med friskpresset juice. Et af vores mål er nemlig netop også at få større kendskab til indvirkningen af vitaminer på kroppens funktioner,” fortæller Sofie Louise Skaaning Kongsgaard.

Udover at have fast ophold i projekt UDENFORs køkken på Ravnsborggade tager de studerende desuden rundt til forskellige væresteder og interviewer personale om mulige udfordringer og overvejelser i forbindelse med madlavning til målgruppen.

Inden de ti uger er gået skal de studerende således helst have udviklet opskrifter, der optimere madens vitaminindhold. Endvidere skal de studerendes større kendskab til gruppen af socialt udsatte generelt optimere deres evne til at målrette måltider til målgruppen.

 

Relaterede nyheder

  • Anything in here will be replaced on browsers that support the canvas element