Mindst 80 sover udenfor i København en tilfældig nat i uge 6, 2016

På gaden ,Sidste nyt

Natten mellem torsdag og fredag i sidste uge gik 14 medarbejdere fra hjemløseorganisationen projekt UDENFOR og hjemløseenheden i Københavns kommune på gaden.

Formålet var at opsøge og tælle, hvor mange mennesker, der er nødsaget til at sove udenfor på en tilfældig nat i februar 2016. Det er præcist et år siden, at SFI (Statens Nationale Forskningscenter) lavede sidste hjemløsetælling, hvor der gennem hele uge 6, 2015 blev indberettet fra 1470 sociale tilbud og lokale myndigheder, som har berøring med hjemløse.

Der blev opgjort, at 6138 mennesker var berørt af hjemløshed, hvoraf 609 var såkaldte gadesovere, og at København ”husede” omkring en tredjedel – svarende til 227 personer.

Natten mellem torsdag og fredag i sidste uge, gik de 14 medarbejdere på gaden for at finde og tælle gadesovere i tidsrummet kl. 01- 05. Forinden da havde vi i projekt UDENFOR udarbejdet 7 forskellige ruter, som sikrede, at vi kom vidt omkring i byen, ud fra den erfaring vi har med opsøgende gadeplansarbejde.

I de fire timer nattetælling varede, fandt vi tilsammen 80 gadesovere. ”Det er bekymrende og præcist dobbelt så mange som sidste februar, hvor vi fandt 40 gadesovere på den fælles nattetælling, vi dengang afviklede med Københavns kommune, fortæller Bibi Agger, faglig leder og souschef i projekt UDENFOR.

Under tællingen i sidste uge blev de hjemløse ikke vækket, så der er ikke præcise data på dem alle, men udfra de oplysninger vi har, fremgår det klart, at hovedparten af de gadesoverne, der blev fundet, er mandlige udenlandske hjemløse i alderen 30-50 år. Lidt over halvdelen af de hjemløse, sov i grupper af to eller flere, men der blev også fundet over 30 personer, som sov helt alene ude på denne kolde og klare februar nat.

Relaterede nyheder