Mød projekt UDENFOR til Brugernes Bazar

Sidste nyt

Når Brugernes Bazar for 10. gang afholdes den 29. august i Kongens Have i Odense, vil projekt UDENFOR fokusere på hjemløses manglende adgang til IT i et samfund, der bliver stadig mere digitaliseret.
Bibi Agger, der er faglig leder og souschef i projekt UDENFOR, understreger, at projekt UDENFOR naturligvis også i år er tilstede med en stand ved Brugernes Bazar. Her inviterer vi alle bazarens deltagere til at kigge forbi til saftevand, suppe og hjemmelavede vafler.

”Denne dag giver god mulighed for at brugere, praktikere, politikere og andre interesserede på hjemløseområdet kan mødes i dialog. I år sætter vi særligt fokus på vores IT-projekt.  Det har vi valgt at gøre, fordi vi i projekt UDENFOR er bekymrede for at sårbare, udsatte og hjemløse borgere vil føle sig yderligere marginaliseret, når de fremover skal kommunikere med det offentlige på en måde, som de ikke mestrer. Vi har i vores arbejde med IT-projektet blandt andet erfaret, at det for hjemløse ofte er en omfattende, dyr og forvirrende proces at anskaffe sig NemID. Derfor har vi lavet en plakat, der skal debattere dette problem,” fortæller Bibi Agger.

Projekt UDENFOR gennemfører i denne tid en mindre undersøgelse af hjemløses kendskab til og brug af digitale løsninger. Det er nemlig nødvendigt at benytte alternative metoder til at inkludere de hjemløse i det digitale samfund. Derfor vil projekt UDENFOR  på bazaren gå i dialog med hjemløse og almene borgere omkring deres brug af internettet.

Det overordnede tema for Brugernes Bazar er i år de unge udsatte. En gruppe, der i disse år bliver større og større. Senest viser den netop offentliggjorte hjemløsetælling, at gruppen af unge hjemløse er vokset fra 633 til 1138 de seneste fire år. Disse tal er stærkt bekymrende, og derfor arbejder vi i denne tid på at søsætte et unge-projekt og en kampagne, der skal skabe større viden på området og samtidig forbedre indsatsen over for de udsatte unge.

Vi glæder os til at møde dig i vores stand på torsdag, hvor Den Mobile Café naturligvis også er til stede. Ved standen kan du høre mere om projekt UDENFOR´s arbejde samt det at være frivillig i projekt UDENFOR.

 

Relaterede nyheder

  • Anything in here will be replaced on browsers that support the canvas element