Ny direktør i projekt UDENFOR

Sidste nyt


Lisbeth Pilegaard
Foto: Jens Juul

Den 1. september 2018 overtager Lisbeth Pilegaard roret i projekt UDENFOR, hvor hun skal stå i spidsen for organisationens arbejde for at forbedre forholdene for udsatte hjemløse i Danmark.

Hjemløseområdet ændrer sig meget i disse år. Både med nye grupper af hjemløse og nye måder at tilrettelægge indsatser på. Med vores nye direktør føler vi os rustet til at tænke nyt og tage nye udfordringer op”, siger stifter og bestyrelsesformand, psykiater Preben Brandt.

Lisbeth Pilegaard har over tyve års erfaring indenfor ledelse, udvikling og drift af humanitære organisationer i både ind- og udland. De seneste fem år har hun arbejdet som seniorkonsulent og strategisk rådgiver for bl.a. FN, Udenrigsministeriet, danske og internationale NGOer, og hun er konstitueret formand og civilsamfundsekspert for den Europæiske demokratifond European Endowment for Democracy. Før hun i 2013 stiftede Pilegaard Consulting, har Lisbeth bl.a. været leder i Norsk Flyktninghjelp, leder af afdeling for Mellemøsten og Nordafrika i KVINFO, udpeget som rådgiver for FNs Global Compact City Programme og arbejdet som ekspertrådgiver i FNs Højpanel for Humanitær Finansiering.

Lisbeth har en omfattende erfaring fra mange års internationalt humanitært arbejde for at forbedre forholdene for mennesker, der er udsatte, og hun vil med baggrund i dette sikre, at projekt UDENFOR både styrkes i det, som er vores værdimæssige basis, og samtidig åbne for nytænkning i forhold til vores forskellige indsatser over for hjemløshed i Danmark og vores involvering i tværeuropæisk samarbejde”, siger Preben Brandt.

Og Lisbeth Pilegaard glæder sig til at stå i front for projekt UDENFOR og for de processer, der skal videreudvikle organisationen.

Jeg har set de barske konsekvenser af at miste sit hjem, sin bolig og nogen gange også sin værdighed. Jeg tror på, at Danmark kan gå forrest i at forebygge hjemløshed og sikre bedre vilkår for udsatte medborgere. Projekt UDENFOR bidrager til at udbrede viden og forståelse for udsatte grupper gennem konkret gadeplansarbejde og tværfagligt indspil til de politiske dagsordener. Det glæder jeg mig til at arbejde videre på sammen med resten af organisationen”, siger Lisbeth Pilegaard.

Relaterede nyheder