Organisation
Fonden projekt UDENFOR kombinerer gadeplansarbejde med indsamling og formidling af viden om hjemløshed og udstødelse.
Vi finansieres af såvel offentlige som private bidrag, men aldrig på en måde, der begrænser vores frihed til at udføre arbejde i overensstemmelse med vores egen ideologi, metoder og målsætninger. Som en privat, nonprofitorganisation betragter vi det som grundlæggende, at der ikke bør være nogen begrænsninger på vores frihed til at handle og arbejde uafhængigt af bevillingsgivere, donorer og andre, der økonomisk støtter projekt UDENFOR. Det eneste, projekt UDENFOR som organisation er underlagt, er vores egne vedtægter, ideologi og den givne nationale lovgivningsramme.
ARTIKLER
Fortællinger fra gaden : Når hjælpen er knap
I 23 år har projekt UDENFORs medarbejdere gået på gaden og skabt kontakt til mennesker i hjemløshed. Det er mennesker, der har beriget vores arbejde med nye indsigter. Her er historien om ”Torben”, hvis fortælling vi har fået lov at lære at kende og være en del af.
Coronakrisen kan vise vejen til at bekæmpe hjemløshed
Aldrig har vi set så få gadesovere, som vi gør nu. Det er et signal til politikerne om, at en mere ambitiøs plan for nedbringelsen af hjemløshed i Danmark er realistisk - skriver projekt UDENFORs daglige leder Bo Heide-Jochimsen. Læs hans kommentar her.
Coronakrisen: Hvad har det af konsekvenser for gadens folk?
’Gå hjem og bliv inden døre’. Sådan var beskeden, da Mette Frederiksen lukkede Danmark. Men det er ikke alle i vores samfund, der har mulighed for at tage hjem. Her er et kort overblik over nogle af de konsekvenser, vi i projekt UDENFOR ser, at coronakrisen har for hjemløse gadesovere.
Ny rapport
Projekt UDENFOR har deltaget i "Dignity and Well-Being"; et Erasmus+ projekt med partnere fra syv europæiske lande. Erfaringsudvekslingen er blevet til en rapport, som skal hjælpe og inspirere professionelle i deres arbejde med hjemløse med psykiske problemer. Læs mere og download rapporten her.
Vil vi give plads til udsatte og hjemløse i den inkluderende by?
Vi lever i en tid og i et samfund, hvor byen spiller den store rolle som magtcenter. Byens kultur og selve indretningen af byen har stor betydning for alle borgere og for vores opfattelse af byen som et fælles sted – et sted, hvor vi alle hører til. Vi kan ikke jage, bekrige eller straffe udsatte og hjemløse medborgere til et mere normalt og sikkert også bedre liv. Vi kan derimod begynde med at overveje, hvorfor vi ikke vil have dem, hvor vi er.