Politikere begejstrede efter køretur i Den Mobile Café

Den mobile cafe ,Sidste nyt

”Jeg er imponeret over den omsorg og det indgående kendskab de frivillige har til hver enkelt hjemløs,” lød det fra socialdemokraternes socialordfører, Maja Panduro, dagen efter hendes tur med rundt i projekt UDENFORs Mobile Café.

De sidste par måneder har socialordførere fra både Radikale Venstre, Socialdemokraterne, SF, Enhedslisten og Dansk Folkeparti kørt med i Den Mobile Café og serveret mad for byens hjemløse. En ydelse, som projekt UDENFOR tilbyder seks ud af ugens syv dage. Og det har bestemt ikke skortet på rosende ord og positive tilbagemeldinger fra politikerne dagen derpå.

Flere af politikerne har udtrykt stor begejstring for de frivilliges engagement og interesse i hver enkelt hjemløs borger

”Det handler ikke bare om at servere et måltid mad. Jeg er meget positivt overrasket over, hvordan de frivillige spurgte ind til flere af de hjemløse. De frivillige kender de hjemløse og interesser sig for, hvordan det er gået med dem siden sidst,” sagde Hans Vestager efter sin køretur i Den Mobile Café.

For flere af politikerne har mødet med de hjemløse borgere desuden gjort indtryk.

”Det gør stort indtryk at komme ud i det bagerste Sydhavn og møde nogle, man ikke aner eksisterer,” sagde Karin Nødgaard kort efter sin tur med Den Mobile Café.

Men især hæftede mange sig ved besøget hos særligt én mand, som for år tilbage havde sin faste base under Langebro. Med hjælp og støtte fra projekt UDENFOR bor han nu i egen lejlighed og får et dagligt besøg af projekt UDENFORs frivillige, som både kommer med mad fra DEN Mobile Café og aflægger jævnlige venskabelige besøg.

Fra SF over socialdemokraterne, Radikale Venstre og til Dansk Folkeparti gav særligt dette møde anledning til at fremhæve det helt særlige ved frivilligt arbejde

”I det frivillige arbejde mødes man om et fælles tredje og det gør noget positivt ved relationen og omsorgen mellem mennesker, hvilket også var tydeligt at mærke i Den Mobile Café” lød det fra SFs Anne Baastrup.

Også Maja Panduro hæfter sig ved, at der sker noget positivt i det øjeblik, at man, som for eksempel hjemløs, møder en der er interesseret og ønsker at hjælpe, men som ikke får penge for det

”Man når nogle borgere, som har et i forvejen anstrengt forhold til det offentlige. Frivilligtilgangen er en vigtig banebryder for netop forholdet til det offentlige.”

Relaterede nyheder

  • Anything in here will be replaced on browsers that support the canvas element