Politistuderende i praktik i projekt UDENFOR

Sidste nyt

 

”Her er et eksempel på, hvordan man må opbevare sine ting, når man lever på gaden,” siger projekt UDENFORs gadeplansmedarbejder Ida Devald og peger på en bunke personlige ejendele, der er pakket ind i en stor gennemsigtig plasticpose og placeret i en kælderskakt.

Vi er ikke gået længere end lige ud af opgangsdøren på Ravnsborggade, før snakken mellem gadeplansmedarbejderen og den politistuderende bliver helt konkret.

Det er Sunes sidste år på politistudiet og dermed også en af hans sidste chancer for, som studerende, at lære noget om målgruppen, hjemløse og socialt udsatte. En målgruppe han har en stor personlig lyst til at vide meget mere om

”Jeg håber på at blive bedre rustet til at forstå de mennesker, der gemmer sig bag hjemløsheden, så jeg er bedre klædt på til at favne og løse de sager, der måtte opstå i mit fremtidige møde med socialt udsatte,” lyder det fra Sune , som tror på, at det gode politiarbejde i forbindelse med udsatte grupper først og fremmest hviler på et godt og bredt samarbejde med de relevante instanser omkring den hjemløse. Derfor er han også i dagens anledning trukket i den varme vinterjakke, så han er klar til det syv timer lange møde med gaden og dens folk. Først i form af en tre timer lang gåtur med gadeplansmedarbejder Ida Devald og senere en køretur i projekt UDENFORs mobile café.

Første stop på Ida Devalds planlagte rute er et besøg i projekt UDENFORs Locker room, hvor de mest udsatte hjemløse netop har mulighed for at opbevare deres ejendele. Næste stop er Den Sorte Gryde, hvor Sune får mulighed for at hilse på nogle af de mange hjemløse, som stedet bespiser.

Praktikudvekslingen er et nystartet samarbejde mellem projekt UDENFOR og Politiskolen. På Torsdag møder Anne Kirkegaard, Christian, som er den anden af de i alt to politistuderende, der skal med projekt UDENFOR på gaden i denne omgang.

Relaterede nyheder

  • Anything in here will be replaced on browsers that support the canvas element