Preben Brandt åbnede årets første Bogcafé med fuldt hus og et spørgelystent publikum

Sidste nyt

Projekt UDENFOR og Blågårdens bibliotek åbnede torsdag den 3. januar dørene op for årets første Bogcafé om socialt udsatte. Bogcaféen er den fjerde bogcafé i rækken af i alt seks. Et initiativ som projekt UDENFOR og Blågårdens Bibliotek har taget for at nuancere debatten om hjemløshed og udsathed ved at bringe skønlitterære portrætter, levede liv og erindringer fra liv på kanten af samfundet i spil og således supplere det traditionelle fokus på hjemløshed og udsathed som problemfelt, statistikker og kolde fakta.

På dette års første Bogcafé var det netop erindringer, der var i fokus hos forfatteren. Preben Brandt, stifter af og nuværende bestyrelsesformand i projekt UDENFOR, deltog nemlig med sin seneste erindringsbog: UDENFOR – erindringer fra et liv på kanten. Og det var et både spørge- og debatlystent publikum, der var mødt op.

Preben Brandts oplæsning af personlige erindringer og erfaringer fra et langt arbejdsliv med mennesker på kanten af samfundet sporede både publikums nysgerrighed ind på den terapeutiske effekt i forbindelse med skrivning af erindringer samt tilgangen til udsatte og hjemløse i henholdsvis det offentlige og i NGO’er og behov for nytænkning af et etisk kodeks for det sociale arbejde.

Alt i alt var 18 mødt op og de repræsenterede en brogede skare lige fra studerende, fagfolk, forfattere og almindelige biblioteksbrugere.

De to næste og sidste Bogcafér for denne gang finder sted torsdag d. 7. februar og 7. marts, hvor Sissel Bergfjord deltager med sin skønlitterære bog: Sortedam og Martin Lehmann viser billeder fra sin fotografiske dokumentar: SVALE.

Tilmelding finder sted på Blågårdens Bibliotek, Blågårds Plads 5. 2200 Kbh. N eller på mailadresse: bibbla@kff.kk.dk – bare skriv dit navn og hvilken aften, du har lyst til at deltage.

Relaterede nyheder

  • Anything in here will be replaced on browsers that support the canvas element