Preben Brandt forlader projekt UDENFOR: Ny forkvinde i bestyrelsen

Sidste nyt

Pressemeddelelse

Skaberen af Fonden projekt UDENFOR, dr.med. Preben Brandt har, efter at han de sidste mange år har været arbejdende bestyrelsesformand, valgt at forlade projekt UDENFOR. 

Direktør for LMS – Landsforeningen mod spiseforstyrrelser og selvskade – Laila Walther tiltræder som ny bestyrelsesforkvinde.

Preben Brandt stiftede projekt UDENFOR i 1996 og organiserede den som en selvejende organisation i 1999. Siden har han bestridt nærved alle funktioner og i en årrække været formand for bestyrelsen. 

Organisationen blev skabt med det formål at møde mennesker med sammensatte helbredsmæssige og sociale problemer, der lever på gaden samt at indsamle viden, også fra udlandet, om hjemløshed og med de udgangspunkter at skabe debat om hjemløsheden i Danmark.

Preben Brandt udtaler: 

”jeg er glad for, at vi i tidens løb har formået at fastholde den ideologi og den indignation, som organisationen blev skabt på, og at sikre at den fortsat hviler på det oprindelige grundlag bestående af humanisme og rettighedstænkning. Det har ind imellem været vanskeligt at holde fast i de grundlæggende ideer, fordi nye tider skaber nye holdninger. Men det er lykkedes, og jeg håber, at det også fortsat vil være disse grundholdninger, der vil præge arbejdet i projekt UDENFOR.”

Organisationens nye bestyrelsesforkvinde Laila Walther udtaler:

Først og fremmest vil jeg gerne sige tak til Preben Brandt for en helt igennem usædvanlig kreativ og socialt indigneret indsats. Det er store sko, som man siger, jeg nu overtager. Det er min intention at projekt UDENFOR fortsat skal være organisationen, der hjælper de mest udsatte på gaderne i Danmark, der ved hvordan de har det og er et eksperimentarium for nye indsatser.

Laila Walther er direktør i LMS og har en baggrund som Afdelingschef i Kræftens Bekæmpelse, centerchef i Københavns kommune i Socialforvaltningen samt næstformand i Dansk Socialrådgiverforening. 

På grund af den aktuelle situation med corona planlægges en afskedsreception for Preben Brandt i maj 2021.


Preben Brandt, forhenværende bestyrelsesformand og stifter af projekt UDENFOR


Laila Walther, direktør i LMS, og ny bestyrelsesforkvinde i projekt UDENFOR


Relaterede nyheder

  • Anything in here will be replaced on browsers that support the canvas element