projekt UDENFOR deltager når KØS besøger Gravplads for Gadens Folk

Sidste nyt

projekt UDENFOR deltager med Den Mobile Café når KØS Museet for kunst i det offentlige rum besøger mindesmærke for hjemløse på deres Danmarkstour.

D. 7. maj serverer Den Mobile Café fra projekt UDENFOR et måltid mad til hjemløse, debattører og andre sultne sjæle i Assistens Kirkegård. Den frodige kirkegård på Nørrebro er ikke normalt et af Den Mobile Cafés stop, når frivillige seks ud af ugens syv dage kører ud med mad til byens hjemløse. Men på denne onsdag eftermiddag, hvor KØS besøger Gravpladsen for Gadens Folk, serverer vi dagens måltid dér.

”Vi har selvfølgelig sørget for at informere brugerne af Den Mobile Café om, at den i dag stopper på kirkgården, og at de er velkomne til arrangementet”, udtaler Knut Hansen, kok og frivilligkoordinator i projekt UDENFOR. ”Vi stiller gerne op med Den Mobile Café til forskellige tiltag, hvor vi på den måde kan være med til at sætte fokus på hjemløses vilkår og eksistens i byens rum”

Eftermiddagen ved Kulturcentret Assistens Kirkegård byder på både debat og koncert. Et særligt udvalgt panel, bestående af blandt andre Leif Sylvester, som er kunstneren bag monumentet, Csaba Setet, som er hjemløs og medlem af bestyrelsen i Hus Forbi og Tina Saaby, stadsarkitekt i Københavns Kommune, debatterer mindesmærkets betydning for gadens folk og forholder sig til, hvordan vi sikrer plads til socialt udsatte i byens rum, alt imens Folkeklubben leverer det musikalske indslag.

Arrangementet er ét ud af 10 arrangementer på en Danmarkstour, hvor KØS besøger 10 mindesmærker og tager mindesmærket til debat. Alle ti steder er journalist Torben Steno ordstyrer i en debat mellem paneldeltagere, der på den eller anden måde har en relation til mindesmærket.

Arrangementet finder sted onsdag d. 7. maj kl. 17-19, Kulturcentret, Assistens Kirkegaard, Kapelvej 4. Nørrebro. Det er åbnet for alle og det er gratis at deltage.

 

 

 

Relaterede nyheder

  • Anything in here will be replaced on browsers that support the canvas element