projekt UDENFOR har de seneste uger samarbejdet med ungarsk hjemløseorganisation

Sidste nyt

De sidste seks uger har projekt Udenfor haft besøg af den ungarske socialarbejder Zoltán Szenes, der har deltaget i det daglige gadeplansarbejde. Zoltán Szenes arbejder normalt i den ungarske hjemløseorganisation Perifèria, der ligesom projekt UDENFOR har gadesovere som den primære målgruppe.

 

“Jeg valgte at besøge projekt UDENFOR, fordi jeg ville undersøge, hvordan man arbejder med hjemløse i et skandinavisk velfærdsamfund sammenlignet med den måde, vi griber arbejdet an på i Ungarn,” siger Zoltán Szenes.

 

“Det, der gjorde størst indtryk ved mit ophold, var at opleve den store variation af tilbud, I kan tilbyde hjemløse i Danmark. Samtidig var det interessant at opleve den store frihed, den enkelte gadeplansarbejder har i sit daglige arbejde,” forklarer han.

 

Samtidig noterede han en vis forskel i den måde, danske og ungarske gadeplansarbejdere indgår i relationer med de enkelte hjemløse.

 

“I Danmark er man ofte mere tilbøjelig til at indgå i en mere venskabelig relation med den hjemløse, og man kan for eksempel godt give vedkommende et knus. Det gør vi ikke i Ungarn, hvor vi som gadeplansarbejdere stræber efter at have en mere neutral, venlig og afmålt relation til den hjemløse. Begge tilgange har deres fordele og ulemper,” siger Zoltán Szenes, der nu vender tilbage til Ungarn.

 

Relaterede nyheder

  • Anything in here will be replaced on browsers that support the canvas element