projekt UDENFOR i Strasbourg for at styrke et tværeuropæisk samarbejde i kampen mod ungdomshjemløshed.

gadeplansarbejde ,Sidste nyt

 

I det meste af Europa slås man i disse år med en stigende ungdomshjemløshed. Ifølge FEANTSA (den europæiske paraplyorganisation for hjemløseorganisationer i Europa) kan baggrunden findes i “the socio-economic shift that Europe has undergone over the last 20 years, which has been accelerated by the current economic crisis”.

Af denne grund samlede FEANTSA, sammen med Europarådet, igen i sidste uge 40 unge fra 25 forskellige lande i Europa, heriblandt Anne Kirkegaard fra projekt UDENFORs ungeprojekt. Det var Europarådets ungdomscenter i Strasbourg, der lagde rammerne for en hel uge med tværeuropæisk vidensdeling, undervisning i menneskerrettigheder og viderebyggelse af det europæiske ungenetværk (FEANTSA Youth Network), som begyndte at tage form til et tilsvarende arrangement i Budapest sidste år.

De unge deltagere fik desuden i løbet af ugen bl.a. besøg af Dr. Stephen Gaetz fra York University i Canada til et oplæg om forebyggelse af unges hjemløshed og Régis Brillant, Head of the Department of the European Social Charter.

Du kan læse mere om FEANTSA Youth Network, som blandt andet samarbejder om et fælles “toolkit on prevention of youth homelessness” her

 

Relaterede nyheder

  • Anything in here will be replaced on browsers that support the canvas element