projekt UDENFOR indgår samarbejde med Københavns Kommune om særligt sårbare hjemløse migranter

gadeplansarbejde ,Sidste nyt

 projekt UDENFOR har netop modtaget midler fra Københavns Kommune til, i samarbejde med blandt andre kommunen, at arbejde målrettet med særligt sårbare hjemløse migranter i København.

projekt UDENFOR indgår nu et samarbejde med, blandt andre, Københavns Kommunes hjemløseenhed målrettet særligt udsatte hjemløse migranter. projekt UDENFOR og Københavns Kommune har i den forbindelse underskrevet en samarbejdsaftale omhandlende projekt UDENFORs deltagelse i Transitprogrammet 2015 og organisationens arbejdsopgaver i relation til modtagelsen af midler i forbindelse med Transitprogrammet.

Med baggrund i projekt UDENFORs mangeårige erfaring med gruppen af særligt sårbare hjemløse migranter er vi en stærk samarbejdspartner, som vil kunne bidrage positivt til samarbejdet med vores særlige opsøgende og skadesreducerende tilgang i det sociale arbejde med de allermest udsatte migranter,” lyder det fra Bibi Agger, souschef og faglig leder i projekt UDENFOR.

Omdrejningspunktet i projekt UDENFORs samarbejde med Københavns Kommune er det nystartede Transitprogram, som har fokus på at yde hjælp til basale fornødenheder til udenlandske hjemløse samt en forstærket indsats til hjælp til hjemrejser.

Målgruppen, for de aktiviteter, som projekt UDENFOR skal gennemføre i forbindelse med Transitprogrammet, er særligt sårbare migranter, som udover hjemløshed har alvorlige sociale problemer kombineret med misbrug /og eller sindslidelse.

Ifølge Bibi Agger er noget af det vigtigste i samarbejdet om de særligt sårbare migranter, at kommunen langt om længe har fået øjnene op for, at løsningen ikke er at nægte mennesker i nød adgang til helt fundamentale fornødenheder.

Det er glædeligt, at det offentlige nu er med til at muliggøre en professionel hjælp til nogle af samfundets absolut mest udstødte og at der er en bevidsthed omkring, at der er behov for at tænke i en mangfoldighed af indsatser overfor denne målgruppe, som lever en kummerlig tilværelse på gaden i København,” understreger Bibi Agger.

Samarbejdet omkring Transitprogrammet tæller, ud over projekt UDENFOR og Københavns Kommunes Socialforvaltnings hjemløseenhed, også Frelsens Hær, Kirkens Korshær, Internationalt Kristens Center, We Shelter, Grace og Den Sorte Gryde.

 

Relaterede nyheder

  • Anything in here will be replaced on browsers that support the canvas element