projekt UDENFOR på Brugernes Bazar: Invester tidligt

Sidste nyt

Hvor gammel var du, første gang du sov på gaden? sådan lyder det helt centrale spørgsmål, som projekt UDENFOR stiller til nuværende og tidligere hjemløse på Brugernes Bazar onsdag.

Med hashtags som #allehjemløseharværetungeengang, #ungeudafhjemløshed og #investertidligt samt en miniundersøgelse med udgangspunkt i, hvor gamle de hjemløse var, første gang de sov på gaden, sætter projekt UDENFOR fokus på investering i udsatte unge. Et fokus, der netop ligger i tråd med temaet for årets bazar, som omhandler investering i socialt udsatte.

Det er et spændende tema, som er på dagsordenen for Brugernes Bazar i år. I projekt UDENFOR mener vi, at det er essentielt, at der investeres tidligt i socialt udsatte, hvis man vil gøre en oprigtig forskel i udsatte unge menneskers liv,” siger faglig leder og souschef i projekt UDENFOR, Bibi Agger og henviser til projekt UDENFORs ungeprojekt. Her erfarer projekt UDENFOR dagligt, hvor værdifuld det er, at investere tid og tålmodighed i kontakten med den enkelte unge.

Vi oplever, at den tid og tilstedeværelse vi lægger hos de unge – uden at forvente at få noget igen – rent faktisk er det, der rykker i forhold til den enkelte unge,” lyder det fra Anne Kirkegaard, som er den ene af to opsøgende gadeplansmedarbejder i projekt UDENFORs ungeprojekt.

projekt UDENFOR har tidligere været ude og slå til lyd for nødvendigheden af en tidlig investering i udsatte unge. I forbindelse med Folketingsvalget i juni foreslog projekt UDENFOR en tværpolitisk hjemløsereform, der åbner op for alternative muligheder og tiltag, der samler de unge op, både før og efter, at hjemløsheden bliver en realitet.

Brugernes Bazar er en årligt tilbagevendende begivenhed, der med et varierende tema stiller skarpt på socialt udsatte. Brugernes Bazar afholdes af Rådet For Socialt Udsatte og finder sted hvert år i august i Kongens Have i Odense 

 

 

 

Relaterede nyheder

  • Anything in here will be replaced on browsers that support the canvas element