projekt UDENFOR taler om hjemløse og kunst i Aarhus

Seminaret i den jyske hovedstad er en del af starten på projektet ’Under Overfladen,’ der gennem skabelse af kunst fokuserer på hjemløses ressourcer og kompetencer.

Det er planen, at det flerårige projekt på forskellig måde skal indgå i aktiviteter, der markerer Aarhus som Europæisk Kulturhovedstad i 2017. Projekt UDENFOR er inviteret til at deltage i dagens udviklingsseminar på baggrund af vores mange erfaringer med kulturelt og kunstnerisk arbejde på hjemløseområdet.

“Vi er stolte over, at folkene bag projekt ’Under Overfladen’ har bedt os bidrage med vores særlige erfaringer og perspektiver på området,” siger uddannelsesansvarlig i projekt UDENFOR, Jane Laustsen, der deltager i seminaret.

Gennem årene har projekt UDENFOR arbejdet målrettet med inddragelse af kunst og kultur i aktiviteter på hjemløseområdet – både i forhold til indsatsen omkring den enkelte hjemløse, men også i formidling og debatskaben.

“Hjemløshed handler jo om mange andre forhold end de problemer, som er forbundet med ikke at have en bolig. Det er vigtigt, at vi fortsætter med at sætte spot på de hjemløses komplekse livssituation. For projekt UDENFOR er det blevet en særlig udfordring at eksperimentere med formidling af denne kompleksitet – også i kulturelle og kunstneriske sammenhænge,” slutter Jane Laustsen.

Relaterede nyheder

  • Anything in here will be replaced on browsers that support the canvas element