Projekt udenfor udreder velfærdssystemet på Brugernes Bazar

Sidste nyt

Er det individet eller systemet, der har brug for en diagnose? Sådan spørger projekt UDENFOR, på Brugernes Bazar den 30. august i Odense. Under temaet ”diagnoser – hvad betyder det for socialt udsatte” beder projekt UDENFOR deltagerne om hjælp til at udrede systemet.

”Vi mener, at ansvaret ofte flyttes fra systemet og over på den enkelte, så nu vil vi gerne benytte lejligheden til at sætte fokus på de udstødende faktorer fremfor at vende blikket mod de udstødte,” siger direktør i projekt UDENFOR, Ninna Hoegh.

Ifølge Preben Brandt, psykiater og stifter af projekt UDENFOR, har velfærdssystemet taget diagnosen til sig, og formaliseret den sociale indsats, så der til hver ’diagnose’ er en tilsvarende ’behandling’. Desværre sjældent med nogen særlig virkning, og endnu sjældnere med en positiv virkning. I Danmark, kan en diagnose mange gange åbne op for nye muligheder i systemet, men den kan også medvirke til yderligere stigmatisering eller forværring af den enkeltes situation.

”Der er gået mode i at have en diagnose. Det lægelige behandlingssystem har smittet os med diagnoser, så man næsten føler, at man skal have én for at være en normal borger – for alle har jo snart en diagnose,” siger Preben Brandt.

Vi glæder os til at møde jer på vores stand, hvor vi byder på forskellige behandlingsforløb og vacciner, hvis I hjælper os med at udrede systemet!

Brugernes Bazar løber af stablen hvert år i august i Kongens Have i Odense. Bazaren arrangeres af Rådet For Socialt Udsatte, der hver gang sætter fokus på et nyt tema.

Relaterede nyheder

  • Anything in here will be replaced on browsers that support the canvas element