projekt UDENFOR udstiller fra idag de hjemløses billeder på metrohegnet ved Nørrebro station

Sidste nyt

 

Metrohegnet ved Nørrebro station er fra i dag beklædt med billeder taget af projekt UDENFORs hjemløse brugere.

I april 2014 udstyrede projekt UDENFOR og OS Imellem 4 hjemløse med et digitalkamera. Ud af det kom 40 fotografier, som på hver deres måde illustrerer livet på gaden. Fra i dag hænger 12 af fotografierne ved Nørrebro stations metrohegn.

Billederne har tidligere været udstillet på både Bremen Teater i København, hvor der desuden blev bragt en længere kronik i Politiken, og på Socialforvaltningen i forbindelse med Kulturnatten.

I projekt UDENFOR arbejder vi eksperimenterende – både i forbindelse med vores konkrete opsøgende arbejde med hjemløse på gaden – og i formidlingen af vores viden herom. At udstyre 4 af vores hjemløse brugere med et digitalt kamera skal således ses som et led i denne måde at arbejde på.

Ved at arbejde med hjemløse på et kreativt og kunstnerisk plan kan vi tilbyde udsatte medborgere et rum, hvor de kan udtrykke sig på egne præmisser. Det kan medvirke til at øge deres selvværd og genskabe en kontakt med det omgivende samfund, som det er vores erfaring, at mange hjemløse føler sig afskåret fra. Ved at give mulighed for at udtrykke sig – i dette tilfælde med et digitalkamera som værktøj – fortæller vi den enkelte hjemløse, at hans verdenssyn er interessant for andre og at vi ser ham som et menneske og ikke bare et nummer i et register.

Også den almindelige middelklassedansker med bolig, job og netværket i orden kan blive klogere på hjemløshed, når han eller hun konfronteres med værker skabt af folk fra samfundets kant. I stedet for sædvanen tro at blive forklaret om hjemløshed ud fra statistikker, tal, og tunge skæbnehistorier kan kunsten – i dette konkrete tilfælde udstillingen af de hjemløses fotografier på metrohegnet– åbne for en helt anden dimension af hjemløses levevilkår.

 

 

 

Relaterede nyheder

  • Anything in here will be replaced on browsers that support the canvas element