projekt UDENFOR udstyrer hjemløse med førstehjælpsbeviser

Sidste nyt

To praktikanter i projekt UDENFOR iværksætter til februar førstehjælpskurser for hjemløse. Det vil berige de hjemløse med et vigtig og afgørende redskab, der potentielt kan komme mange i samfundet til gode, konstaterer souschef og faglig leder i projekt UDENFOR, Bibi Agger.

”I projekt UDENFOR tror vi på, at alle evner og har lyst til at bidrage til samfundet – også når man er hjemløs. Derfor synes vi, det er interessant, at være med til søsætte dette initiativ. Det at kunne håndtere førstehjælp er et redskab, som kan være med til at redde liv, og som har en stor betydning både for den enkelte og på samfundsniveau” siger Bibi Agger.

Projektet går ud på at tilbyde de hjemløse førstehjælp i forskellige moduler. Hvert gennemført modul giver den hjemløse et diplom og tre forskellige moduler giver et lille førstehjælpsbevis. Et modul kan for eksempel indeholde basis førstehjælp, hjerte- lungeredning og førstehjælp ved voldsom tilskadekomst.

Det er de to studerende Nina Craft og Ajaja Pedersen fra Katastrofe- og Risikomanageruddannelsen ved Metropol, som er i praktik i projekt UDENFOR, der er tovholdere på afviklingen af førstehjælpskurserne.

”Det var vigtigt for os at samarbejde med en organisation, der havde en udsat målgruppe, så man havde følelsen af virkelig at gøre en forskel og bidrage både til samfundet og en udsat gruppe, ”siger Ajaja Pedersen, der sammen med sin projektmakker, Nina Craft er gået hen og blevet personligt interesseret og engageret i hjemløseområdet.

”Projektet er blevet personligt. Fra at være et skoleprojekt, er vi gået hen og blevet personligt engageret, og vi er nu en del af de frivillige, der hver dag kører ud med mad til de hjemløse i projekt UDENFOR´s Mobile Café,” siger Ajaja Pedersen.

Til at starte med var tanken også, at førstehjælpskurserne skulle foregå i Ørstedsparken, hvor netop projekt UDENFORs Mobile Café deler mad ud om lørdagen.

”Men da vores praktikperiode var i den kolde vinter, kunne det ikke lade sig gøre. Derfor besluttede vi os for at finde et firma, der ville undervise et par hold gratis og afholde kurserne hos Hus Forbi og SAND i København,” fortæller Nina Craft.

Når kurset igangsættes i februar vil det være Lolk Safety, der har tilbudt at stå gratis for undervisningen på det første gennemførte hold.

Bliver projektet en succes har både projekt UDENFOR, Hus Forbi og SAND vist interesse for at fortsætte førstehjælpskurserne og samarbejdet med Lolk Safety senere på året.

Relaterede nyheder

  • Anything in here will be replaced on browsers that support the canvas element