projekt UDENFOR vinder Fællesskabsprisen 2019

Fællesskabsprisen

Torsdag d. 29. august vandt projekt UDENFOR Fællesskabsprisen for projekt ’Byg UDENFOR’ i Aarhus, hvor nu tidligere hjemløse har været med til at bygge deres egne flytbare boliger.

For at vinde Fællesskabsprisen skal man være uundværlig for et fællesskab, der har stor betydning for andre, stå bag en længevarende indsats, der rækker ud over et kort initiativ, have skabt konkrete resultater gennem sin forening, projekt eller initiativ og være et forbillede for kollegaer eller lokalsamfund.

I 2016 startede projekt UDENFOR projekt ’byg UDENFOR’ i Aarhus med tilbud til udsatte hjemløse borgere om at blive en del af et arbejdsfællesskab, hvor de, sammen med arkitekter, tømrere og socialarbejdere, kunne være med til at tegne og bygge deres egen flytbare bolig. De deltagende hjemløse er netop nu flyttet ind i deres huse, som er skabt ud fra deres egne ønsker og behov, og som er placeret i en klynge centralt i Aarhus. Her skal de nu i gang med at etablere sig i et levefællesskab, hvor de med støtte fra netværksmedarbejdere kan lære at bo og udvikle sig i rammer, de selv er medskabere af, og kan føle sig hjemme og trygge i. Projektet bidrager til udviklingen af en socialt bæredygtig by, der inkluderer hjemløse.

Tak til alle de mange gode mennesker, som har hjulpet projektet på vej, tak til Arkitekter Uden Grænser, MONSTRUM, Sociale Forhold & Beskæftigelse og Teknik & Miljø i Aarhus Kommune, MTHP-Fonden, Stark Fonden, EU-FEAD midlerne, Johannes Fog Fonden, Davidsen Tømmerhandel, Heimstaden og Anntex.

Du kan læse mere om prisen og de andre seje vindere HER.

Du kan hjælpe os med at skaffe soveposer og andre fornødenheder ved at give et bidrag på Mobilepay, eller starte din egen indsamling HER.

Relaterede nyheder