Russiske besøgende efterlyser infrastruktur på hjemløseområdet i Rusland

Uncategorized

 

I disse dage udveksler projekt UDENFOR erfaringer med den russiske hjælpeorganisation ”NOCHLEZHKA”. En organisation, der i tidernes morgen var den første og eneste af sin slags i et Rusland  – der dengang  – som nu, ifølge vores besøgende, mangler en infrastruktur på hjemløseområdet.

Af denne årsag kredser vores besøgende russeres interesse sig også særligt om den nationale hjemløsestrategi og hjemløsetælling, som de ønsker at studere nærmere –  i håb om, at kunne påvirke de russiske tilstande i en mere positiv retning.

”Det er et interessant system, I har,” lyder det på engelsk fra Veta Sergeeva, som er udviklings konsulent i NOCHLEZHKA.

Hun hæfter sig især ved det faktum, at man som hjemløseorganisation i Danmark kan modtage penge fra staten– samtidig med, at man ”kritiserer” den.

Repræsentanterne fra NOCHLEZHKA kom i går onsdag, hvorefter projekt UDENFOR har planlagt et stramt program, der på bedst mulig vis skal afspejle den danske indsats på hjemløseområdet. Senere på året rejser repræsentanter fra projekt UDENFOR til Rusland.

Hjemløseorganisationen NOCHLEZHKA: – Er en privat ngo, der på mange områder minder om projekt UDENFOR.  Ud over at køre rundt med deres natbus med mad til nogle af Sankt Petersborgs 28.000 (ifølge officielle tal) hjemløse, udbyder de, blandt andet sovepladser på deres herberg og juridisk rådgivning, for at hjælpe folk væk fra gaden. De uoficielle hjemløse tal for Sankt Petersborg lyder ifølge NOCHLEZHKA på, at hele 60.000 mennesker sover på gaden,  mange på grund af manglende registrering (ID) – som er påkrævet, hvis man som russisk borger skal gøre sig forhåbninger om hjælp fra det offentlige. Du kan læse mere om NOCHLEZHKA på deres hjemmeside

Relaterede nyheder

  • Anything in here will be replaced on browsers that support the canvas element