Retur til Sverige og Polen – motivation er nøglen til gode hjemsendelser

gadeplansarbejde ,Sidste nyt

 

I går hjalp gadeplansmedarbejderne i projekt UDENFOR to hjemløse migranter tilbage til henholdsvis Sverige og Polen.

Sommetider aner projekt UDENFORs gadeplansmedarbejdere en sprække af motivation og lyst til at forandre sit liv hos enkelte hjemløse. Når det sker – er det om at gribe bolden – handle – brobygge – og hjælpe til, at denne forandring bliver en realitet for de enkelte brugere.

Til tider handler lysten og motivationen til forandring om at blive hjulpet i stof- eller alkoholafvænning, omsider at blive behandlet for sin kroniske sygdom – at tage kontakt til en sagsbehandler i kommunen, så førtidspensionen går i orden – eller noget helt femte.

Andre gange handler det om en lyst og en motivation til at komme videre – væk fra gaden – få et sted at bo eller komme hjem til sit hjemland.

I den seneste tid har det været lysten til at komme væk fra gaden – og hjem – der har vist sig hos to af projekt UDENFORs hjemløse brugere.

I går fulgte gadeplansmedarbejder i projekt UDENFOR Tabita Nyberg Petersen derfor en hjemløs mand tilbage Sverige. Samtidig var gadeplansmedarbejder Ida Devald i gang med at hjælpe en hjemløs kvinde tilbage til Polen.

 

 

Tidligt mandag morgen købte gadeplansmedarbejder Tabita Nyberg Petersen en enkeltbillet og en returbillet til Sverige. Senere samme morgen tager hun toget til Sverige sammen med den hjemløse mand for at sikre sig, at han bliver indskrevet på et herberg og har et sted at bo inden hun tager retur til København.

I løbet af mandag eftermiddag forbereder gadeplansmedarbejder Ida Devald en hjemløs kvinde til rejsen hjem til Polen. De to tager til DGI byen for at bade, da kvinden gerne vil fremstå ren og præsentabel, når hun næste dag skal genforenes med sin søster. Senere inviterer Ida kvinden på et måltid mad, så hun er godt fyldt op inden hun begiver sig ud på den lange rejse klokken 22:30 samme aften.

 

Relaterede nyheder

  • Anything in here will be replaced on browsers that support the canvas element