S-profil går ind i sag om politichikane af udenlandske hjemløse

Sidste nyt

Af: Anne Sofie Ellesøe

projekt UDENFOR kunne igår i sit nyhedsbrev berette om, at flere udenlandske hjemløse føler sig chikaneret og forfulgt af politiet. En historie, som også metroXpress bragte i gårsdagen avis. Nu glæder projekt UDENFOR sig over, at Socialdemokraternes socialordfører på københavns Rådhus, Lars Aslan Rasmussen, går ind i sagen.

“Uanset hvilken etnisk baggrund man har som hjemløs, så har man krav på, at de basale menneskerettigheder bliver overholdt.Vi ved, at hjemløse er udsat for for chikane, når de færdes i gademiljøet, og vi må gøre en indsats og i dialog med politiet og finde ud af, om det er et reelt problem eller en tilfældighed,” siger Lars Aslan Rasmussen til metroXpress og konkluderer

“Det er meget bekymrende, hvis det er rigtigt, og det tror jeg, det er.”

Siden august har projekt UDENFOR modtaget 15 henvendelser fra udenlandske hjemløse, der, af politiet, har fået konfiskeret personlige ejendele og blevet vækket flere gange om natten for at vise id.

Og meldingen fra politiet var klar, da projekt UDENFOR kontaktede Station Amager: ´Man må gå ud fra, at soveposerne er stjålet, når der står i soveposerne, at det er militærets ejendele og det er udenlandske hjemløse, der ligger i dem,´lød meldingen fra politiet.

Følg linket til Udenlandske hjemløse føler sig kriminaliseret og forfulgt af politiet

Følg linket til historien i metroXpress Politiet anklages for at chikanere hjemløse

Følg linket til historien i metroXpress S om påstået politichikane af hjemløse

Relaterede nyheder

  • Anything in here will be replaced on browsers that support the canvas element