Så er vandregruppen nået halvvejs på Caminoen

gadeplansarbejde ,Sidste nyt

De fire tapre vandrere er langsomt men sejt ved at æde sige igennem den lange og smukke rute. I dag befinder de sig i den lille spanske provinsby Melide, hvor de gør holdt for natten inden morgendagens vandring. Efterhånden er den lille gruppe blevet bekendte med en del andre vandrere, der følger den samme rute.
“Der er en meget god følelse af sammenhold blandt vandrere på Caminoen.Vi møder folk fra Alaska, Rusland, Australien, Afrika og en lang række europæiske lande. Og selvfølgelig en masse spanske vandrere,” fortæller gadeplansarbejder Bo Heide-Jochimsen.

For tiden går gruppen på et plateau, som strækker sig hele vejen til endemålet, Santiago. Området er præget af små landsbyer med kirker og skove med kastanietræer. Undervejs får gruppen stemplet deres camino-pas på herberger og i klostre og ved seværdigheder.

“I går passerede vi den berømte 100-kilometer-sten. Det betyder, at vi snart er ved at være i mål. Det var på en måde rart, men samtidig er det lidt trist, at turen snart er forbi, nu hvor vi er så godt i gang,” siger Bo Heide-Jochimsen.

Hvis alt går efter planen, vil gruppen ankomme til Santiago i løbet af mandagen.
Her vil de tirsdag klokken 12 deltage i en kirkelig ceremoni, der hylder de personer, der har gennemført Caminoen. Og så går turen hjem til Danmark.

 

 

 

Relaterede nyheder

  • Anything in here will be replaced on browsers that support the canvas element